29. července 2022 • 13:15

Druholigové hity: Rada doma, hon na Karvinou i bitva o prestiž béček obrů

Autor: mms, mik
Vstoupit do diskuse
0
  • Už v pátek 29. července startuje nový ročník druhé ligyUž v pátek 29. července startuje nový ročník druhé ligyFOTO: Koláž iSport.cz

    Letní přestávka končí, poslední červencový pátek zápasem Dukla vs. Líšeň startuje FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA. Taky se už těšíte? Dá se čekat, že nová sezona bude od prvního kola mimořádně žhavá, ve hře je znovu jen jeden přímý postup a dvě vstupenky do baráže. Web iSport.cz vybral několik druholigových taháků.

  • Dukla: návrat legendy

    Stáli o něj už po odchodu Luboše Kozla v roce 2016, ale klaplo to až teď. Trenérský rekordman v počtu odkoučovaných zápasů v první lize Petr Rada se po letech vrátil do Dukly, s kterou jako hráč dvakrát vyhrál československý titul. „Chceme se pokusit minimálně o baráž. Myslím, že Dukla do první ligy patří, je to pořád pojem,“ pravil Rada. Příprava se povedla, dejvický tým v generálce smetl Teplice a pro bookmakery je hlavním favoritem na postup. Vyjde Dukle tah Radou?

  • Karviná: ustojí změny?

    FORTUNA:LIGA v minulé sezoně neměla horší tým – a Karviná po šesti letech zaslouženě zahučela o patro níž. Kouče Bohumila Páníka vystřídal o generaci mladší Tomáš Hejdušek a změnami prošel i kádr. Zůstal ale 37letý kapitán Michal Papadopulos, jenž se může ve druhé lize inspirovat střeleckou explozí brněnského veterána Jakuba Řezníčka v minulém ročníku (18 gólů). Když jsme ve Slezsku, pozor i na mladou Opavu: na jaře došla až do baráže, kde marně vzdorovala Bohemians.

  • Béčka: bitva o prestiž

    Sparta a nově i Slavia s Olomoucí. Tyhle tři prvoligové adresy mají ve F:NL svoje rezervní týmy. Všechny na tom můžou vydělat: kluby díky svým béčkům ve druhé lize nemusejí posílat tolik hráčů na hostování a mají je pod dohledem. Těšíte se na derby slavných pražských „S“? První bude na programu už ve třetím kole v sobotu 13. srpna. A ještě důležitá poznámka: pokud jakékoliv béčko po posledním kole skončí na prvních třech místech, přímý postup do F:L ani baráž se ho týkat nebude.

  • Vlašim: obhájí pozice?

    Druhé místo a (neúspěšná) baráž s Teplicemi. Ve Vlašimi mají na co navazovat, i trenér Martin Hyský pro klubový web přiznal: „Laťku jsme si nasadili hodně vysoko.“ Středočeský klub dlouho těžil z úzké spolupráce se Slavií, které ve druhé lize ohrával mladé talenty. Otázkou je, jak to bude po letošním postupu slávistického béčka do F:NL vypadat dál. Ve Vlašimi přesto znovu najdete několik zajímavých mládenců z Edenu: Matyáš Vágner, Denis Halinský, Tomáš Rigo, Adam Toula…

  • Líšeň: se skalpem Slavie

    2021: 2. místo. 2022: 4. místo. A 2023? Sympaťáci z brněnské Líšně dokázali bavit na sociálních sítích i na hřišti, ve stínu městského rivala Zbrojovky nikdy nezapadli a v minulé sezoně až do posledního kola hráli o baráž. A dál? Zůstane Líšeň nahoře i bez klíčového stopera a kapitána Ondřeje Ševčíka, jenž v létě odešel do prvoligového Hradce Králové? Generálka se povedla báječně, tým trenéra Milana Valachoviče za zavřenými dveřmi zvítězil 4:2 na Slavii.

  • Táborsko: setkání kamarádů

    Byli spolu na olympiádě v Sydney 2000 a po letech se znovu dali dohromady. Výkonný ředitel Martin Vozábal si do Táborska přivedl trenéra Radoslava Kováče a dali se do práce. Jihočeský tým hned zkraje přípravy proti Bohemians a Plzni ukázal, že se s ním bude muset počítat. Zvlášť, když se Vozábalovi daří využívat kontakty z ligových Budějovic, kde dřív šéfoval. Výš než na 13. místo z minulé sezony bude chtít Příbram a v Jihlavě věří, že ji posunuly přáteláky s prvoligovými soupeři.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud