29. srpna 2022 • 15:50

Dukla reaguje na podezření z pokusu ovlivnit zápasy. Paukner hrozí žalobou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Dukla nebude podle předsedy představenstva Bohumila Pauknera váhat se žalobou na osobu, u níž by se prokázalo, že se zpronevěřila zásadám fair play. Pražský celek čelí podezření, že se prostřednictvím svého bývalého funkcionáře Michala Šrámka pokusil na podzim roku 2018 ovlivnit tři ligová utkání. S aktuálně druholigovým klubem etická komise Fotbalové asociace ČR minulý čtvrtek zahájila řízení.



Někdejší výkonný ředitel Šrámek, jenž ve vedení Dukly skončil v květnu 2019 po sestupu z nejvyšší soutěže, mohl podle komise ovlivnit regulérnost utkání s Libercem a na Slovácku. Navíc čelí podezření, že mezitím při duelu v Mladé Boleslavi požadoval žluté karty pro hráče svého týmu.

Nad Libercem Dukla zvítězila 2:0, na Slovácku prohrála 0:1 a v Mladé Boleslavi remizovala bez branek. Pražané následně v sezoně obsadili poslední místo v tabulce, z první ligy sestoupili a od té doby hrají druhou nejvyšší soutěž. Ve vedení klubu z Julisky aktuálně působí ve stejné roli syn Michala Šrámka David.

„Pokud se snad kdokoli z Dukly této naší zásadě (fair play) zpronevěřil a jednal za mými zády, za zády majitele klubu, bez našeho vědomí a proti naší vůli dělat fotbal s čistýma rukama, Dukla nebude váhat se žalobou na takovou osobu a bude žádat finanční odškodnění za poškozování dobrého jména,“ uvedl Paukner ve vyjádření na klubovém webu.

„Taková vina by musela být ale nejdříve nezvratně prokázána. Pokud se tak nestane, bude Dukla stejným způsobem postupovat i proti jakékoli právnické osobě, která dobré jméno Dukly poškodila,“ prohlásil Paukner.

Podle něj se dejvický celek vždy snažil o zachování zásad fair play. „V této tradici a v zájmu tohoto principu byla v nedávné minulosti ochotna a schopna se otevřeně postavit i lidem, jejichž praktiky jsou dnes předmětem vyšetřování Policie ČR. Mám konkrétně na mysli hlasování aklamací o tehdejším místopředsedovi FAČR Romanu Berbrovi, kdy pouze tři kluby (Slavia Praha, Dukla Praha a Teplice) našly odvahu veřejně hlasovat proti jeho zvolení a riskovaly tak, že upadnou v nemilost mocného místopředsedy a vystaví se případným postihům a odvetným opatřením,“ řekl Paukner.

Etická komise uvedla, že se případem bude zabývat na svém zasedání 15. září v Praze. Komise aktuálně řeší dozvuky kauzy kolem Berbra. V aféře už potrestala několik lidí a vloni v prosinci vyloučila z třetí ligy Vyšehrad, kde působil další z aktérů kauzy funkcionář Roman Rogoz.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud