Jonáš Bartoš
Premium
10. dubna 2024 • 04:50

Krejčí o Příbrami: Léčba šokem zabrala. Bednář může trénovat ligu

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po šestnácti letech se vrátil domů. Rok vedl druholigovou Příbram, loni ji dotáhl až do baráže o první ligu. Start jara ale středočeský klub nezastihl v ideální kondici. Karel Krejčí (55) odnesl tři prohry ve čtyřech úvodních kolech, pozici hlavního kouče převzal jeho asistent a někdejší vynikající útočník Roman Bednář. „Dohodli jsme se, že mužstvo potřebuje tenhle impuls,“ vypráví zkušený trenér v otevřeném rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz.



Karel Krejčí zažil vzestupy i pády, práci v různých podmínkách. Dělat fotbal v Příbrami je velmi náročný úkol. Podobně jako jinde ve druholigových týmech schází finance i kvalitní zázemí, problémy jsou s opožděnými výplatami. Zkušený kouč se na takřka roční angažmá dívá pozitivně. „Mladé hráče jsme zlepšovali,“ zdůrazňuje, když popisuje složitou práci v nižší soutěži.

Jak berete nečekaný konec v Příbrami?
„Samozřejmě mě to mrzí. Ale ve fotbale už jsem něco zažil. Nejsem první ani poslední trenér, který nedokončí u týmu sezonu. Výsledky na jaře nebyly dobré. Měli jsme vcelku dobrou zimní přípravu, chtěli navázat na podzim. Určitě jsme udělali pokrok. Opakuji, výsledkově to bohužel nebylo ono.“

Proto došlo k vašemu odvolání?
„Ve všech čtyřech zápasech jsme soupeře přehráli. Jenže jsme třikrát lehli o gól. Doma s Líšní i s Vlašimí jsme měli výraznou převahu, s Vlašimí jsme dokonce vyhráli 22:4 na střely, ale oba zápasy prohráli. Ve čtvrtek v podvečer jsme seděli s vedením a dohodli se, že naši spolupráci ukončíme. Mužstvu jsme tím dali signál, impuls do kabiny, aby i hráči zpozorněli. Léčba šokem vyšla, vyhrálo se na Dukle. Druhá liga je hodně vyrovnaná, podobnou situací jsme prošli také na podzim. V jednu chvíli jsme čekali delší dobu na výhru, pak jsme udělali šňůru a vyhráli pětkrát po sobě. Věřím, že tři body na Dukle kluky i realizák povzbudí a dojdou k barážovým příčkám.“

Zmiňujete barážové příčky. Je v ambicích a silách Příbrami zabojovat o postup do první ligy?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud