20. září 2009 • 12:50

Jihlava znemožnila Žižkov na jeho hřišti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly Jihlava dnes deklasovali v 8. kole druhé ligy Viktorii Žižkov 5:1 na jejím hřišti. Posunuli se tak na páté místo tabulky, pražský tým je až desátý.



Ráz utkání určila už 4. minuta, v níž vstřelil první gól hostů z Vysočiny z přímého kopu Šisler. Domácí svěřenci trenéra Vlastimila Petržely si sice poté vytvořili několik slibných příležitostí, ovšem nevyužili je a trest přišel po půlhodině hry po dalekonosné střele Veselého - 0:2.

Ve střeleckém představení pokračoval tým kouče Luboše Urbana i po přestávce, kdy v rozmezí čtyř minut přidali další góly Caha hlavou a Tecl. Ani v ten moment však neskončil černý den Viktorie, za níž po delší době nastoupil Pavel Mareš. Na 5:0 pro Vysočinu zvýšil v 74. minutě technickou střelou Vydra a těžkou porážku Žižkova už jen kosmeticky upravil z bezprostřední blízkosti hlavou Kalod.

Viktoria Žižkov - Jihlava 1:5 (0:2)
Branky: 86. Kalod - 4. Šisler, 31. Veselý, 57. Caha, 61. Tecl, 74. Vydra. Rozhodčí: Adámek - Lhoták, Moudrý. ŽK: Hromek, Šťastný - Caha. Diváci: 1510.
Žižkov: Bartalský - Kučera (9. Šťastný), Petrů, Mareš, Camara - Hromek, Koukal, Culek, Procházka (34. Straka), Folwarczny (79. Xavier) - Kalod. Trenér: Petržela.
Jihlava: Winter - Tlustý, Penc, Kadlec, Caha - Veselý (61. Da Silva), Vydra (79. Cihlář), Karlík, Šisler (65. Gruber), Gába - Tecl. Trenér: Urban.



Hradec Králové si poradil se Sokolovem a je druhý

Fotbalisté Hradce Králové ukončili v 8. kole druhé ligy dosavadní neporazitelnost Sokolova a po vítězství 2:1 na jeho hřišti vystřídali Západočechy na druhém místě tabulky. Všechny góly padly ve druhém poločase během jedenácti minut.

Jako první se sice trefil Baník, Hradec ale rychle výsledek otočil a vybojoval šesté vítězství v sezoně.V prvním poločase fotbalisté s šancemi šetřili a na dlouho jedinou vážnější příležitost měl po čtvrthodině hostující Hochmeister.

Jeho střela z dvaceti metrů skončila těsně vedle. Baník postupně zatlačil soupeře k brance, ale hosté se úspěšně bránili a vyráželi k rychlým protiútokům.

Po jednom z nich kopali přímý volný kop, který zakončil těsně před přestávkou hlavičkou do tyče Černý, rozhodčí ale také odpískal jeho faul.Se skóre nakonec pohnul až téměř po hodině hry domácí Dejmek, který tečoval centr Čupra. Už o pět minut později ale Fischer nádhernou ranou vyrovnal.

Hosty rychlý návrat do zápasu povzbudil a po chvíli potrestali zmatek v sokolovském vápně po centru z levé strany. Pilař pod padajícím brankářem Zachardou prostrčil míč do sítě. A to ještě čtvrt hodiny před koncem Černý vyhrál hlavičkový souboj se Zachardou, ale míč poslal vedle.Snaha Baníku o vyrovnání už byla marná.

Pilařovu střelu z dálky Lindr konečky prstů vytlačil nad břevno, v dobrých šancích pak selhali hlavičkující Knakal a Kura.


Sokolov - Hradec Králové 1:2 (0:0)
Branky: 56. Dejmek - 61. Fischer, 67. Pilař. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Koval. ŽK: Šmerda - Fischer. Diváci: 1960.
Sokolov: Zacharda - Šmerda, Knakal, Kura, Čupr - Podrazký (75. Habai), Čada (78. Javorský), Pilař, Vaněček - Duchnič (67. Nádeníček), Dejmek. Trenér: Purkart.
Hradec Králové: Lindr - Poděbradský, Wozniak, Chleboun (56. Karal), Kasálek - Fischer, Janoušek, Hochmeister, Rezek (66. Přibyl) - Pilař (86. Dvořák), Černý. Trenér: Kotal.


Onuchukwu potřetí za sebou zajistil Třinci aspoň bod

Fotbalisté Třince už potřetí za sebou vděčili nové nigerijské posile Ebusi Onuchukwuovi za to, že v druhé lize bodovali. Tentokrát jeho gól přinesl domácím alespoň bod za remízu 1:1 s Čáslaví.

Větším ziskem Třinec pohrdl, protože Eismann neproměnil penaltu a více než půlhodinová přesilovka po vyloučení Ricky i přes místy drtivou převahu k dalšímu gólu nevedla.

Pětadvacetiletý útočník se trefil i ve svém třetím utkání v barvách Třince. Při jeho debutu v Opavě to stačilo na výhru, v minulém kole obral o body vyrovnáním na 1:1 lídra soutěže Ústí nad Labem. Tentokrát hrál poprvé v základní sestavě, ale jeho chvíle přišla až po hodině hry, kdy se opět postaral o vyrovnání.

Domácí v tu chvíli už dlouho prohrávali, protože v 18. minutě čáslavský Okleštěk prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Od té doby ale měl Třinec trvalou převahu, kterou aktivní Nigerijec završil trefou ve skluzu po centru Stýskaly.

A už za chvíli mohl Onuchukwu dokonat obrat, ale hostující Ricka jej ve vyložené šanci stáhl na zem. Byl za to vyloučen, z penalty se ale trefil Eismann jen do břevna.

Třinec - Čáslav 1:1 (0:1)
Branky: 56. Onuchukwu - 18. Okleštěk. Rozhodčí: Mikel - Chytil, Peřina. ŽK: Kuděla, Stýskala, Hrdlovič - Dobal, Kotyza, Brunclík. ČK: 58. Ricka (Čáslav). Diváci: 1520.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Kuděla, Bednárek - Joukl, Stýskala, Hupka (40. Hrdlovič), Eismann (69. Malíř) - Onuchukwu (81. Matůš), Szmek. Trenér: Neček.
Čáslav: Valeš - Kotrba, Ricka, Vít, Nitrianský - Kotyza, Dobal, Haniak, Okleštěk (63. Kunášek) - Dubský (57. Brunclík), Fikejz (76. Markovič). Trenér: Bičovský.


Béčko Sparty přišlo o výhru v závěru nastavení

Fotbalistům béčka Sparty nestačil k vítězství ani vedoucí gól v 90. minutě. S Hlučínem nakonec remizovali 2:2, když o druhou výhru v sezoně je ve druhé minutě nastavení připravil hostující Javorek.

Do zápasu na stadionu Evžena Rošického na Strahově vstoupili lépe hosté. Předposlední tým tabulky poslal do vedení už v páté minutě Prokeš. Spartě se podařilo ještě do přestávky vyrovnat díky Jiroušovi, kterého přesným centrem našel Aimen Belaid.

Na dosah druhému tříbodovému zisku v sezoně se Sparta přiblížila v 90. minutě, kdy střídající Putz dorazil do branky Třešňákovu střelu. Poslední slovo měl však Hlučín, kterému bod za remízu zajistil v posledních vteřinách utkání Javorek.

Sparta Praha B - Hlučín 2:2 (1:1)
Branky: 35. Jirouš, 90. Putz - 5. Prokeš, 90.+2 Javorek. Rozhodčí: Benedikt - Zlámal, Mencl. ŽK: Belaid, Droppa, Smetana - Dohnálek. Diváci: 176.
Sparta Praha B: Švenger - Droppa, Košut, Hejda, Kuncl - Smetana, Folprecht, Belaid (70. Divíšek), Glaser - Jirouš (86. Třešňák), Došek (76. Putz). Trenér: Svoboda.
Hlučín: Kosmál - Bogdaň, Žižka (66. Zelinka), Švrček, Prokeš, Javorek, Koubek (43. Sokol), Juřátek, Dohnálek, Dobeš, Hrtánek (74. Čelůstka). Trenér: Hajný.


Opava po šesti zápasech vyhrála, porazila Duklu

Fotbalisté Opavy se po šesti zápasech dočkali vítězství. V osmém kole porazili 1:0 pražskou Duklu. Hosté už podruhé za sebou vyšli střelecky i bodově naprázdno. Opava dosud dokázala zvítězit jen v úvodním kole nad Vlašimí, od té doby trvala její neúspěšná série tří remíz a tří porážek.

Příliš gólových šancí ale v Opavě k vidění nebylo. Jednou z výjimek byla až 24. minuta, kdy hostující Chigou vysunul Vránu, ten obešel brankáře Nováka, ale jeho přízemní střela se mezi tyče nevešla.

Z protiútoku vystřelil zdálky opavský Wirth, s jeho pokusem si však Svoboda snadno poradil. Další možnost skórovat měl ve 45. minutě znovu Vrána, jeho hlavičku brankář Novák vyškrábl a z následného rohu hlavičkoval stejný hráč těsně vedle.

Ani ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Hra se odehrávala mezi šestnáctkami a byla plná nepřesností z obou stran. V 59. minutě uvolnil Wirth Čápa, ale ten slabou střelou hostujícího brankáře neohrozil.

V 64. minutě se pokusil přelobovat Chigou Nováka, ale Horka stačil odvrátit na roh. O těsném vítězství Opavy rozhodla až 76. minuta, kdy vybojoval míč Wirth, poslal dopředu Halašku a ten už se nemýlil.

Opava - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 76. Halaška. Rozhodčí: Makovička - Slavík, Santarius. ŽK: Wirth, Nepožitek, Zapletal - Gedeon, Malý, Macháček. Diváci: 1580.
Opava: Novák - Uvíra, Cigánek, Horka, Čáp (70. Schaffartzik) - Partyš, Nepožitek (90. Krčmařík), Wirth, Kiša, Zapletal - Půda (30. Halaška). Trenér: Látal.
Dukla: Svoboda - Pospíšil, Vorel, Macháček, Mičic (83. Kokoška) - Malý, Gedeon, Šiml, Berger (83. Hanousek) - Vrána, Chigou. Trenér: Bittengel.


Bálek dvěma góly rozhodl o vítězství Vlašimi

Fotbalisté Vlašimi porazili 2:0 Karvinou a připsali si třetí vítězství v sezoně. Oba góly nováčka vstřelil Vladimír Bálek.

První minuty utkání byly vyrovnané. V 6. minutě mohl jít sám na Kafku Bálek, ale hosté mu míč odkopli. Z rychlého brejku poté Opicovu střelu zablokoval domácí obránce Kropík a následně Mišinského skvěle vychytal Toma.

Ve 22. minutě přišla velká šance Vlašimi. Odražený míč se dostal k Průchovi, který vylekal gólmana Kafku, ovšem skórovat se mu nepodařilo. V následujících minutách domácí přejímali taktovku utkání a byli více u balonu.

Další šance přišla o třináct minut později - Průcha centroval a Slončík balon odklidil pouze k Bálkovi, kterému se ale ještě skórovat nepodařilo. Pět minut před koncem prvního poločasu pohrozili také hosté, ale Opicův pokus kryl skvěle chytající Toma.

Krátce po zahájení druhého poločasu mohla Vlašim skórovat po standardní situaci po faulu na Vladimíra Pokorného, to se jí ovšem nepovedlo. V 64. minutě se Vlašim radovala z první branky. Průcha z levé strany našel svým nadýchaným centrem Bálka, který poslal domácí do vedení.

O pět minut později mohli hosté vyrovnat, ovšem včasným obranným zákrokem tomu zabránil Kropík. Výsledkovou tečku přidali domácí v 88. minutě, kdy se po ose Bálek - Pokorný - Borák balon dostal zpět k Bálkovi, který definitivně rozhodl o vítězství Vlašimi.

FC Graffin Vlašim - MFK Karviná 2:0 (0:0)
Branky: 64. a 88. Bálek. Rozhodčí: Paták - Pospíšil, Moláček. ŽK: Pavlík, Jursa. Diváci: 1020.
Vlašim: Toma - M. Nešpor, Kropík, D. Nešpor, Stejskal (46. Křeček) - Vebr, Borák, Pokorný, Průcha (79. Švamberg) - Kalabiška (72. Dvořák), Bálek. Trenér: Nádvorník.
Karviná: Kafka - Knotig, Čerman, Pavlík, Slončík (63. Tchami) - Opic, Jursa, Ficek, Mišinský (68. Pontus) - Staš, Novák (52. Reichl). Trenér: Kalvoda.


Most díky trefě Lafranceho vyhrál ve Vítkovicích

Fotbalisté Vítkovic podlehli doma 0:1 Mostu a zůstali v tabulce na posledním místě se ziskem jednoho bodu. Jediný gól utkání vstřelil ve 28. minutě Kevin Pier Lafrance.

Devatenáctiletý Francouz se prosadil po přímém kopu Rosenda. S udržením vedení neměli Severočeši velké problémy, protože domácí jejich brankáře za celých 90 minut neohrozili.

Vítkovice - Most 0:1 (0:1)
Branka: 28. Lafrance. Rozhodčí: Zelinka - Vysloužil, Pelikán. ŽK: Cverna, Švestka, Bednář - Hora, Franěk. Diváci: 260.
Vítkovice: Vaclík - Bednář, Švestka, Cverna - Reinberk - Mach (83. Lokša), Klimek (62. Plešek), Mikulenka, Jungmann - Sládek (62. Ritz), Hesek. Trenér: Palička.
Most: Paleček - Hofmann, Tonev, Lafrance, Sikmund - Frnoch, Knakal, Štumpf, Rosendo (90. Červenka) - Hora (86. Surville), Onyango (72. Franěk). Trenér: Aňon.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud