25. září 2010 • 18:20

Třinec si poradil s Čáslaví, ligu vede Vlašim

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Třince zvítězili v devátém kole druhé ligy nad předposledním celkem tabulky z Čáslavi 2:0. Oba góly padly po změně stran, postarali se o ně útočníci Radzinevičius a Onuchukwu.



V úvodních 45 minutách přitom byla Čáslav lepším mužstvem a největší šanci měla krátce před poločasem, když Kopicovu střelu vyrazil třinecký brankář Lipčák na rohový kop.

Hned v úvodu druhé půle ale po Hanusově rohu vstřelil Radzinevičius hlavou svůj třetí gól v třineckém dresu a povzbuzení domácí od té chvíle získali převahu.

Tu ale podruhé brankově zúročili až pět minut před koncem, kdy po Malířově centru upravil rovněž hlavou na 2:0 Onuchukwu. Krátce předtím mohli Středočeši vyrovnat, ale Brožíkovu šanci brankář Lipčák nadvakrát zneškodnil.

Třinec tak prodloužil svou sérii bez porážky na čtyři zápasy.

Vlašim porazila Zlín 3:1 a vede tabulku druhé ligy

Fotbalisté Vlašimi porazili v devátém kole druhé ligy Zlín 3:1 a vrátili se do čela tabulky. Dvě branky vítězů dnes vstřelil stoper Petrů, exligoví hosté snížili až v závěru.

Vlašim se do soupeře pořádně opřela hned od začátku. Bálek ale mířil dvakrát mimo a Bukačovu hlavičku zlínský gólman Skácel vyrazil. V 27. minutě se ale domácí už radovali, když Bukač prodloužil aut a Petrů skóroval.

Také druhá půle začala lépe pro Vlašim. Její tlak se stupňoval a vyvrcholil další brankou Petrů v 68. minutě. Kotyza pak přesnou přihrávkou vyslal do útoku Bálka, který přidal třetí gól. Až pak se prosadili i hosté, trefa volného Poznara však znamenala jen úpravu konečného skóre.

Na těžkém terénu v Mostu vyhráli sokolovští fotbalisté

Podkrušnohorské derby v druhé fotbalové lize vyhrál Sokolov, který zvítězil v Mostu 2:0. Celý zápas se hrál v silném dešti, v druhém poločase už vodou nasáklý terén značně ztěžoval hráčům kombinaci. Právě po změně stran ale padly oba góly.

První šanci přinesla 6. minuta, v níž domácí Schut povedenou dělovkou protáhl Zachardu. Mostečtí byli nebezpečnější i v následujících minutách, ale Danoski po chybě sokolovského gólmana prázdnou branku z úhlu minul.
Hosté se dlouho v ofenzivě nedokázali výrazněji prosadit. Až pět minut před přestávkou se dostal do velké šance Podrazký, toho ale vychytal gólman Paleček.

Co se Podrazkému nepovedlo v první půli, to si záložník Sokolova vynahradil krátce po přestávce. Jeho střílený centr jemně tečoval Petr Knakal a míč se zastavil až v domácí síti.

Most měl několik možností na vyrovnání, ale Martin Knakal svého bratra nenapodobil a hlavou ve vyložené příležitosti zamířil nad branku. V 83. minutě pak pojistil sokolovské vítězství Čada, od jehož nohou se míč šťastně odrazil do branky.

Druhá fotbalová liga - 9. kolo:

Třinec - Čáslav 2:0 (0:0), Most - Sokolov 0:2 (0:0), Vlašim - Zlín 3:1 (1:0).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud