29. října 2012 • 18:38

Bosenský Zec zvládl i českou uličku a rozhodl zápas, Příbrami nasázel čtyři góly

Autor: juniorskaliga.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikoliv na hlavním hřišti, ale na umělé trávě nastoupil tým Příbrami v zápase 14. kola Juniorské ligy proti Hradci Králové. „Poděkování patří pořadatelům, že udělali vše, aby zajistili kvalitní hrací plochu pro důstojný zápas nejvyšší juniorské soutěže u nás,“ řekl ještě před zápasem trenér domácích František Barát. To byla ale asi jeho poslední slova chvály. Zápas totiž začal mohutným náporem hostí a přestože do kabin šli v poločase s jednogólovým vedením domácí hráči, hosté se nakonec radovali z vysoké výhry.



Mimochodem, bylo to vůbec poprvé, co Příbram hrála zápas Juniorské ligy mimo hlavní stadión, kde své zápasy hraje i prvoligové áčko. Během prvních osmi minut měli vyložené šance hosté, ale Vlček, Kopáč a Ptáček je neproměnili. A tak první udeřil dalekonosnou střelou domácí Róbert Valenta, který krásnou střelou ve 24. minutě pod „víko“ hostující brány poslal nádhernou vizitku a domácí se ujali vedení 1:0.

V 36. minutě ale vyrovnal mladíček z Bosny a Hercegoviny Asim Zec, když stanovil stav na 1:1, to ještě nikdo netušil, že právě tento hráč se stane klíčovým mužem utkání. Tím spíše, že ve 41. minutě se ve vápně hostí nejlépe orientoval opět příbramský Róbert Valenta, zvýšil na 2:1 pro domácí, kteří do kabin odcházeli spokojenější.

Druhý poločas ale začal hrubou chybou domácího brankáře Jiřího Krčka, který vyhodil míč přímo na kopačky hostí a Radek Doležal v 51. minutě vyrovnal. Domácí obrana se ukázala jako velmi prostupná a plně se projevily problémy domácích s defenzivou, které už měli například v domácím zápase s Plzní.

A pak začal úřadovat hostující Asim Zec, po přímém kopu Radka Doležala v 56. minutě byl na tom správném místě a poslal hosty do vedení. Od té chvíle už byli hosté pány na hřišti a když v 58. minutě zvýšil Michal Furik na 2:4, domácí defenziva se prakticky sesypala. V 59. minutě dal další gól Zec. Na stav 2:5 reagovala domácí lavička posílením obrany, kdy v 61. minutě posílila stoperský post zkušeným srbským zadákem Aleksandarem Andrejevičem.

Ani on ale nezabránil nádherné české uličce hradecké zálohy, kterou paradoxně zakončil v 68. minutě opět bosenský Zec. V 73. minutě se ještě v závaru před domácí brankou nejlépe orientoval hradecký odchovanec Matěj Ptáček, syn slavnějšího otce, bývalého hráče prvoligového Hradce Králové, a zvýšil na 2:7, bylo rozhodnuto.

Když jedenáct minut před koncem zápasu hostující kouč Luboš Prokopec stáhl Zeca ze hřiště, vypadalo to, že už se zápas vzhledem k jasnému výsledku v klidu dohraje. A skutečně se tak stalo, hosté už se radovali z vítězství a domácí se těšili do sprch.

Příbram – Hradec Králové  2:7 (2:1)

Branky: 25. a 43. Valenta, - 36., 55., 60. a 68. Zec, 52. Doležal, 58. Furik, 73. Ptáček. ŽK: Soldát - Novotný. Rozhodčí: Pechanec - Štěrba, Štefan.

Příbram: Krček – Mára (46. Skořepa), Brotánek, Valenta, Šípek (61. Andrejevič), Soldát, Pilík Pavel, Vnuk (61. Řezáč), Hanuš, Štochl, Pilík Tomáš (76. Haas).

Hradec Králové: Zavřel – Zelený, Shejbal (82. Krejčík), Ptáček (75. Štulajter), Krčál, Vlček, Doležal, Kopáč, Hovotný (79. Hock), Furik, Zec (79. Hofman).

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud