2. října 2012 • 18:08

Kruté vystřízlivění po derby. Kisel nedal penaltu, Slavia vypadla s Ústím

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

POHÁR ČESKÉ POŠTY | Fotbalisté Slavie jsou dalším ligovým týmem, který vypadl z Poháru České pošty. Pražané po sobotní ligové výhře nad Spartou dnes podlehli v dohrávce 3. kola v penaltovém rozstřelu druholigovému Ústí nad Labem, jediný pokutový kop neproměnil Kisel. V základní hrací době skončilo utkání 2:2.



"Zápas jsme rozhodně nepodcenili. Dvakrát jsme vedli, ale dvakrát jsme inkasovali po našich chybách. Škoda nevyužitých šancí v prvním poločase. Že jako jediný neproměnil penaltu Karol Kisel, to se stává, jinak je na podzim naším hlavním tahounem," řekl novinářům po zápase stoper Martin Latka, autor jediné branky proti Spartě.

Červenobílí drží v lize po úspěšném derby sérii 522 minut bez inkasované branky, druholigový celek ale pokořil jejich obranu hned dvakrát. Trenér Petr Rada přitom postavil silnou sestavu, oproti duelu se Spartou udělal čtyři změny.

Na lavičce nechal Kisela a do středu zálohy vrátil zkušeného Jarolíma, v brance pak Čontofalského nahradil Berkovec. Po půlhodině ho překonal střelou o tyč Moulis, rozhodčí už ale předtím přerušili hru.

Jinak měl v první půli více práce ústecký gólman Zacharda, překonal ho ale až minutu před přestávkou povedenou ránou do horní poloviny branky Koreš. Ústí, které v minulé sezoně suverénně vyhrálo druhou ligu, ale kvůli nevyhovujícímu stadionu nemohlo postoupit mezi elitu, zkraje druhé půle srovnalo. Po Veverkově centru propálil Berkovce Moulis.

V 57. minutě vrátil Slavii vedení střelou k tyči útočník Škoda, téměř dva a půl tisíce diváků však o devět minut později rozjásal důrazný Hanich, který doklepl míč do sítě po přímém kopu a srovnal. V hektickém závěru nevyužily oba týmy jednu velkou šanci, rozhodnout tak musely penalty. Ve čtvrté sérii jako jediný selhal střídající Kisel a Ústečtí mohli slavit nečekaný postup.

"Vážíme si toho. Náš tým podal kolektivní a zodpovědný výkon. Nezklamal žádný ze čtrnácti hráčů, v penaltovém rozstřelu jsme byli šťastnější," řekl ústecký trenér Přemysl Bičovský.

Ve 3. kole zbývají odehrát ještě čtyři duely. Osmifinále se bude hrát už na dva zápasy.

Utkání 3. kola fotbalového Poháru České pošty:

FK Ústí nad Labem - Slavia Praha 2:2 (0:1), na penalty 5:4

Branky: 48. Moulis, 66. Hanich - 45. Koreš, 57. Škoda. Rozhodující penaltu proměnil Veverka. Rozhodčí: Orel.
Sestava Slavie:
Berkovec - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Jarolím - Koreš, Mičola, Zmrhal (55. Petrák), Juhar (76. Kisel) - Škoda. Trenér: Rada.

Jiskra Domažlice - FK Pardubice 2:0 (2:0)

Branky: 14. Mandous, 27. Mužík z pen. Rozhodčí: Hrubeš.
Ve 3. kole zbývá sehrát:

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud