25. září 2019 • 18:30

Slavia – Vyšehrad 8:0. Škoda dal čtyři góly, zahrál si i herec Štáfek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie bez problémů zvládli svou letošní premiéru v MOL Cupu. Na „domácím“ hřišti na Žižkově zničili druholigový Vyšehrad 8:0. Čtyři branky dal ještě do přestávky Milan Škoda, který se jen o pár hodin dříve vrátil z porodnice. Za Vyšehrad poslední minuty odehrál herec Jakub Štáfek coby zneuznaná hvězda Julius Lavický ze známého seriálu.



Slavia zvládla vstup do poháru v pohodovém tempu, byť trenér Trpišovský proti nováčkovi druhé nejvyšší soutěže nenasadil do základní sestavy ani jednoho hráče ze zahajovací jedenáctky v nedělním vítězném derby na Spartě. Premiéru za "červenobílé" si odbyl mladík Kosek a po zranění naskočil Hromada.

Góly

Domácí: 16. Škoda, 21. Van Buren, 29. Škoda, 40. Škoda, 43. Škoda, 54. Frydrych, 59. Zelený, 87. Aguiar

Hosté:

Sestavy

Domácí: Markovič – Holeš, Frydrych, Hromada (70. Aguiar), Kosek – Hora, Ševčík, Zelený, Provod (61. Tecl) – Van Buren, Škoda (61. Hilál)

Hosté: Dočekal – Pardubský, Mareš (66. Žežulka), Drozda, Jablonský (60. Laňka) – Rataj, Brejcha, Drobílek, Alexandr, Vejvar – Mashike (83. Štáfek)

Karty

Hosté: Vejvar (č), Alexandr

Rozhodčí

Klíma – Hájek, Dobrovolný

Stadion

Viktoria Žižkov, Praha 3

Návštěva

2543 diváků

Lídři prvoligové tabulky rozhodli o postupu v azylu na Žižkově, kde nastoupili kvůli večernímu duelu slávistických žen v Lize mistryň v Edenu, už v první půli. Neškodnému Vyšehradu, v jehož kádru působí na hostování i několik slávistů, dali v úvodním dějstvím pět branek. Zářil především kapitán Škoda, který se poprvé v dospělé kariéře trefil v jednom soutěžním zápase čtyřikrát a stylově oslavil dnešní narození syna. Na zápas Škoda přijel rovnou z porodnice. Jednou se před pauzou prosadil Van Buren.

Sedm minut po pauze dostal červenou kartu Vejvar, jeden z hráčů hostujících na Vyšehradě z Edenu, a "červenobílí" přidali další branky. Za dvě minuty skóroval Frydrych a za chvíli přidal sedmý gól Zelený. V 82. minutě se dostal v dresu hostů na trávník herec Jakub Štáfek, který hrál v seriálu Vyšehrad postavu Julia Lavického, a o pět minut později uzavřel skóre premiérovou trefou ve slávistickém A-týmu brazilský mladík Felipe.

„Úplně takový výsledek ani nikdy neočekáváte. Tyhle zápasy se soupeři z nižších soutěží jsou vždy o přístupu týmu a ten byl až na pár minut výborný. Klukům jsme říkali, že ten zápas byl i k tomu, abychom věděli, s kým můžeme na který post počítat do dalších zápasů,“ řekl novinářům asistent slávistického trenéra Jaroslav Köstl, který stejně jako hlavní kouč Trpišovský v minulosti trénoval na Žižkově.

Lavi: Slávističtí fanoušci byli fantastičtí, jak jsem očekával
Video se připravuje ...

Jakub Štáfek (i Julius Lavický) je srdcem sparťan, takže se mu porážka 0:8 od Slavie kousala těžko
Jakub Štáfek (i Julius Lavický) je srdcem sparťan, takže se mu porážka 0:8 od Slavie kousala těžko

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud