Jan Vacek
5. března 2020 • 04:40

Skvělý Hancko i „obživlý“ Karlsson. Co ukázal jasný triumf Sparty?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Sparta si ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Baníku s chutí zastřílela, nasázela pět branekSparta si ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Baníku s chutí zastřílela, nasázela pět branekFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Pět gólů, spoustu dalších nevyužitých tutovek. A především suverénní vítězství nad Baníkem ve čtvrtfinále MOL Cupu 5:0. Sparta má za sebou jednoznačně nejlepší jarní představení, po třech bídných duelech nastavila fotbalové veřejnosti mnohem zajímavější tvář. Co všechno první výhra Pražanů ve druhé polovině sezony ukázala?

  • Hancko roste v lídra

    Navzdory bodové ztrátě za remízu 2:2 se Zlínem podal Dávid Hancko skvělý výkon. A proti Baníku ho zopakoval. Slovenský reprezentant dominoval v osobních soubojích, od jeho levačky navíc chodila velmi přesná rozehrávka. Parádní výkon korunoval Hancko gólem na 1:0 a potvrdil, že v něm Sparta dost možná našla lídra svých defenzivních řad. Po boku talentovaného mladíka významně ožil i Lukáš Štetina, jenž odehrál dost možná svou nejlepší partii v rudém dresu.

    Dávid Hancko předvedl proti Baníku skvělý výkon, který korunoval i úvodní trefou Sparty Dávid Hancko předvedl proti Baníku skvělý výkon, který korunoval i úvodní trefou SpartyFoto Michal Beránek (Sport)

  • Krejčí jako klíč

    Až ve čtvrtém utkání na lavičce Sparty mohl trenér Václav Kotal realizovat původně zamýšlený plán. Do akce poslal uzdraveného Ladislava Krejčího, jenž vytvořil s Michalem Sáčkem duo defenzivních středopolařů. Výsledek? Sparta byla pevná a kompaktní dozadu, dění na trávníku měla plně pod kontrolou. Krejčí dodal důraz a významnou měrou přispěl k naprosté kontrole středu pole. „Výsledek samozřejmě není zásluhou jednoho hráče, ale z hlediska strategie bylo velice důležité, že se nám Láďa po nemoci vrátil,“ pochvaloval si Kotal.

    Sparta přejela neškodný Baník 5:0 a je v semifinále. Postupují i Plzeň, Olomouc a Liberec
    Video se připravuje ...

  • „Obživlý“ Karlsson

    Nebylo to od něj dokonalé, dost toho pokazil a v koncovce zapařil. David Moberg Karlsson přesto potvrdil, že se probouzí z dlouhého zimního spánku. Bezpečně proměnil penaltu, parádním centrem připravil gól pro Benjamina Tetteha. Když k tomu připočteme i branku proti Zlínu, mají Letenští najednou hráče, který je schopen jejich produktivitu výrazně pozvednout. „Karlsson měl jedna plus jedna, to je samozřejmě výborné. Určitě toho ale může dokázat ještě víc, v jeho hře je pořád dost zbrklosti. Má předpoklady hrát lépe,“ prohlásil Kotal.

    David Moberg Karlsson proměnil ve druhém poločase penaltu a trefil se ve druhém utkání v řadě David Moberg Karlsson proměnil ve druhém poločase penaltu a trefil se ve druhém utkání v řaděFoto Karel Kopáč (Blesk)

  • Slaboučký Baník

    Na hlavy Ostravanů se v úvodu jara valila chvála. Zaslouženě, Baník totiž odpálil druhou část sezony parádně. Na venkovní výhry na Slovácku a v Českých Budějovicích nenavázal, na Letné byl jen v roli komparsu. Sparta velkého rivala předčila úplně ve všem, od třetí branky už to byla naprostá exhibice. „Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, výsledek hovoří za všechno. Nebyli jsme tak odvážní, na hráče to možná dolehlo a nezvládli to psychicky,“ uznal trenér Slezanů Luboš Kozel.

    Baník po skvělém vstupu do jara dostal lekci na Spartě, kde ve čtvrtfinále MOL Cupu prohrál 0:5 Baník po skvělém vstupu do jara dostal lekci na Spartě, kde ve čtvrtfinále MOL Cupu prohrál 0:5Foto ČTK

  • Sebevědomí přímo do žíly

    Ano, Sparta podala proti Baníku vynikající výkon. Pořád je tu ale řeč o jednom (byť extrémně důležitém) utkání. Letenští rozhodně nemají vyhráno, už v neděli je čeká další výzva jako hrom. Derby na Slavii. Rudí do něj určitě nepůjdou v roli favoritů, sebevědomí by jim ovšem chybět nemělo. Proti Ostravanům si hráči dokázali, že to může jít. Teď je potřeba, aby si získanou sebejistotu přivezli do Edenu. Ta ovšem musí být zdravá. S rychlým výstupem do oblak a následným pádem má totiž nejslavnější český klub z posledních let bohaté zkušenosti.

    Sparta si ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Baníku s chutí zastřílela, nasázela pět branek Sparta si ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Baníku s chutí zastřílela, nasázela pět branekFoto Michal Beránek (Sport)

    AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud