2. března 2023 • 12:00

Gebre Selassie dohrál, Haraslín se kál. Mladík se chlubil faulem na Daňka

Autor: paš, jav
Vstoupit do diskuse
35
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po půlhodině hry se střetl s Lukášem Haraslínem a konec. Theo Gebre Selassie zůstal během pohárového zápasu se Spartou (2:2, 3:5 na pen.) ležet v bolestech na trávníku, na minutu se ještě vrátil, aby stejně vystřídal. Není divu. Trenér Luboš Kozel po vyřazení se Spartou prozradil, že kapitán Slovanu má zlomenou nohu. Nešťastný střet ho tak vyřadil pravděpodobně do konce tohoto ročníku. Haraslín po utkání zašel i do liberecké kabiny, hráči se omlouval také přes zprávy. „Drž se," napsal. Řeší se i ostrý zákrok na Kryštofa Daňka, soupeř se tím chlubil.



Lukáš Haraslín vyvážel míč, navedl si ho do středu a cestu mu zatarasil Theo Gebre Selassie. Sparťan se hned zlobil a rozhodčí Ladislav Szikszay odpískal faul. Jenže v souboji si ublížil spíš liberecký bek. Když se na zemi svíjel v bolestech a držel se za nohu, bylo jasné, že je zle.

Po krátkém ošetření se vrátil na hřiště, ale nakonec se ukázalo, že zbytečně. Navíc je dost možné, že si při tom ještě víc ublížil. Prostě zbytečně riskoval. Kapitán Slovanu má zlomenou lýtkovou kost v blízkosti kotníku.

„Mrzí mě, že jsme přišli o dalšího hráče. Bylo to navíc odpískané jako jeho faul, to mi hlava nebere,“ protáčel oči viditelně zklamaný kouč Severočechů Luboš Kozel.

Ale sparťanské křídlo v tom bylo nevinně. Po zápase navštívil soupeře v kabině, vyměnili si i zprávy přes WhatsApp. „To byla nešťastná situace a určitě to nebylo naschvál, tak jak jsem řekl u vás v šatně," vysvětloval Haraslín v konverzaci, kterou sdílel na Twitteru. „Drž se, věřím, že budeš brzy fit!"

Vzhledem k tomu, že poslední zápas v základní části odehraje Liberec už za dva měsíce a k místence v evropských pohárech má daleko, je pravděpodobné, že Gebre Selassie přijde o zbytek sezony. „Byla to prostě smůla, že se to takhle sešlo," smutnil 36letý zadák.

Mladík se chlubil ostrým faulem

Mnohem hůř než střet Haraslína s Gebre Selassiem vypadal ostrý zákrok na Kryštofa Daňka ze 112. minuty, za který střídající hráč Ivan Varfolomeev viděl žlutou kartu. Mladý sparťan po ošetření pokračoval ve hře.

„Byla tam rozhodnutí, se kterými nesouhlasíme, ale je to chlapík s píšťalkou, který dělá rozhodnutí. My je musíme respektovat. Někdy je to těžké, jako v případě zákroku na Daňka…" nechápal trenér Brian Priske.

Osmnáctiletý ukrajinský záložník zápas dohrál, po penaltovém rozstřelu kousal vyřazení od Sparty, na Instagramu se ovšem pochlubil zákrokem na Daňka. Přesdílel příspěvek se záběrem žlutého faulu a komentářem: „Hezky si mu dal, moloděc."

Oblibu nejméně u sparťanských fanoušků si rozhodně nezískal...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
35

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud