30. června 2020 • 12:36

Sparta má nového trenéra. Masaryk slavil na Slovensku čtyři tituly

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři sezony měl na Slovensku pod palcem Slovan Bratislava. Své angažmá ověnčil čtyřmi tituly. Nyní devětadvacetiletý perspektivní trenér Martin Masaryk přichází do pražské Sparty, kde povede A-tým žen. Dosavadní kouč Peter Bartalský bude vykonávat funkci šéftrenéra brankářů a brankářek Sparty.



Angažmá trenéra Martina Masaryka ve Slovanu Bratislava bylo nadmíru úspěšné. S tamním ženským týmem čtyřikrát v řadě ovládl nejvyšší slovenskou soutěž. Přesto se rozhodl pro novou výzvu ve Spartě. „Je to největší klub v České republice. Jsou tu fantastické hráčky, které fungují na profesionální úrovni. Chtěl jsem se posunout v kariéře dál. Přišla nabídka od pana Žovince, která se neodmítá. Jsem šťastný, že můžu v klubu, jako je Sparta, pracovat,“ uvedl pro klubový web Masaryk.

Nový kouč přichází s nejvyššími ambicemi. Touží po prvním místě v lize i poháru. První přímý kontakt s týmem ho ale teprve čeká. „Mám holky napozorované z videoanalýz. Myslím si, že až se poznáme a nastavíme si nějaká pravidla, může to velmi dobře fungovat,“ věří trenér, který už v 25 letech vedl bratislavský Slovan na mezinárodní scéně.

Masaryk dobře ví, co po hráčkách bude vyžadovat. „Velmi rád hraju ofenzivně a mám rád míč pod kontrolou. Budu chtít, aby holky byly aktivní od první do poslední minuty. Chci, abychom dominovali a zároveň, aby se hráčky fotbalem bavily a vyhrávaly,“ podotkl 29letý kouč, který má za sebou stáže v AC Milán či Bayernu Mnichov.  

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

MOMENTY 3. nadstavbového kola: Liga ve stínu tragédie, Musa útočí na krále střelců
Video se připravuje ...

iSport podcast: Čišovský? Elegán a protipól vlčáků v Plzni. Nastartoval klub na vrchol
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Měl Musův první gól platit? V Budějovicích sudí nedal na VAR
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud