30. srpna 2012 • 17:02

Štajner jako trumf? Liberec jde do klíčového souboje o Evropskou ligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 18:00 | Z českých klubů se Liberci věří nejméně, že se přes play off Evropské ligy prokouše do hlavní soutěže. Nezmara a spol. čeká od 18.00 silný Dněpropetrovsk. Severočeši musí prakticky v bitvě nad Dněprem zvítězit. Dál ho posune jen výhra či remíza 3:3 a vyšší. První zápas skončil 2:2.



„Rychlostně a kombinačně jsou na tom dobře, ale když navážeme na náš druhý poločas z prvního utkání, tak by to nemuselo být tak beznadějné,“ věří kapitán Liberce Tomáš Janů.

„Ve druhém poločase jsme se přesvědčili, že s nim hrát jde. Bude to i hodně o štěstí. Musíme využít šance, které si snad vytvoříme,“ dodává Janů.

Liberec se ovšem musí obejít bez svého nejlepšího střelce Josefa Šurala. „U nás je to vždy tak, že komu se daří, tak se zraní. To nás už snad ani nemůže překvapit... Problém je to ale určitě, jestliže nám chybí hráč, který nás poslední měsíc táhne gólově. Je na trenérech, aby vymysleli takovou sestavu, aby ho někdo nahradil. 0:0 nám nestačí, gól dát musíme,“ burcoval Janů.

Když včera Liberec večer na stadionu v Dněpropetrovsku vyběhl na oficiální trénink, jako první do moderní arény vstoupil Jiří Štajner, který s Libercem na Ukrajinu odletěl.

Pozorovatelé soupeře museli zbystřit. Chystá Slovan nečekaný trumf, který by připomínal šokující nasazení Jozefa Chovance do derby pražských „es“ v 90. letech, které Letenští vyhráli? Ne. Zkušený borec však souboru Jaroslava Šilhavého pomůže jako fanoušek na tribuně.

„Na lavičce určitě nebudu, z ní je vidět hůře než zezhora z tribuny,“ líčí Štajner s úsměvem. „Ale samozřejmě, že bych chtěl už hrát a doufám, že se ještě letos na podzim dočkám,“ dodává 36letý bývalý reprezentant. Přinese Štajner Liberci štěstí?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud