Pavel Janega
25. října 2012 • 22:03

Lavička: Koukali jsme na Dortmund a chtěli jsme hrát jako on

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Druhé místo a náskok pěti bodů před Athletikem Bilbao a Kirjatem Šmona. Tím se může pyšnit fotbalová Sparta, která se po čtvrtečním vítězství (3:1) přiblížila k postupu do další fáze Evropské ligy.



"Určitě se shodneme, že jsme měli velmi dobrý vstup do zápasu. Ale nebylo to jenom o těch dvou gólech. Hráli jsme aktivně a soupeře napadali vysoko na jejich polovině," pochvaloval si po zápase letenský kouč Vítězslav Lavička.

Gólů přitom mohlo být daleko víc.
"Souhlasím. Měli jsme i další příležitosti, které po gólu volaly. I ve druhém poločase jsme měli dost šancí, které jsme mohli zúročit, přestože jsme už nebyli tak aktivní jako v první půli."

Překvapila vás Šmona vůbec něčím?
"Nepřekvapila. Spíš se potvrdilo to, co jsme od soupeře očekávali. Pokud měli čas, okamžitě hráli dlouhé míče za naší obranu. Ve většině případů jsme jim toho moc nedovolili. Ale někdy jsme udělali nevynucené ztráty míče, ze kterých se vyklubal rychlý kontr Šmony."

Vaši svěřenci nasadili v úvodu až vražedné tempo. Neříkal jste si, že tohle nemohou udržet?
"Měl jsem z toho dobrý pocit. Ve středu večer jsme se dívali na zápas Dortmundu s Realem, což byla naše největší motivace. To, co jsme viděli, byla skvělá ukázka toho, jak se moderní fotbal hraje. Chtěli jsme se k tomu co nejvíc přiblížit."

Co jste vlastně o přestávce za stavu 3:0 hráčům řekl?
"Připomínek nebylo tolik, ale jedna z nich byla, abychom nepolevili v aktivitě."

Což se ale nakonec očividně stalo...
"Polevení přišlo, ale vyplynulo to z toho, že jsme byli nepřesní v přechodové fázi. To nás pak stojí spoustu energie pro návrat do obranného bloku. Po jedné chybě v naší defenzivě nás soupeř potrestal. Za výsledek jsme nicméně rádi."

Věříte v postup do další fáze?
"Jsme si vědomi, že dnešní zápas a odveta ukáže, jak reálné budou šance na postup. Dnes jsme udělali důležitý krůček, navíc nám nahrálo vítězství Lyonu nad Bilbaem (2:1). Ale nechceme předčasně slavit. V Izraeli nás čeká náročný zápas a až po něm budeme chytřejší."

Sparťanský kouč Vítězslav Lavička mohl ve čtvrtek večer zářit štěstím. Sparta vyhrála v Evropské lize doma nad Šmonou 3:1 a je o krůček blíž k postupu do další fáze Evropské ligy
Sparťanský kouč Vítězslav Lavička mohl ve čtvrtek večer zářit štěstím. Sparta vyhrála v Evropské lize doma nad Šmonou 3:1 a je o krůček blíž k postupu do další fáze Evropské ligy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud