25. října 2012 • 21:11

Sparťan Krejčí už zase září. Pomohl zničit Šmonu a Letná je v pozoru!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letná je v pozoru! Sparťanský klenot Ladislav Krejčí se vrací do formy. Právě on byl klíčovým hráčem, který dovedl Pražany k úspěchu v bitvě Evropské ligy s izraelskou Šmonou (3:1). První branku vstřelil už v 7. minutě, druhou připravil pro spoluhráče Václava Kadlece. Deset minut před koncem jej kouč Vítězslav Lavička stáhl ze hry a fanoušci tleskali.



První gól tým vždycky uklidní a pro Spartu to platí v této sezoně dvojnásobně. Tuhle jistotu dal letenskému celku právě Krejčí. Na začátku srpna jej zastavilo v rozletu zraněné rameno a mladík na řadu týdnů vypadl ze sestavy. Když se do ní v září vrátil, na hřišti se hledal. Teď se ale zdá, že forma mladíka nabírá na síle.

Už v sedmé minutě pálil Krejčí po centru. Gólman izraelského celku sice stihl zasáhnout, ale míč se pomalu kutálel do sítě. Amos se po něm vrhl, šťouchl do něj, ale nedovrátil do bezpečí. Důrazný záložník Sparty jej poté poslal do sítě. Letná poprvé bouřila nadšením.

"Už to asi byl gól, ale radši jsem to sledoval a pojistil," smál se záložník. "Celkově jsme měli povedený začátek, dali rychle dva góly a pak jsme z toho těžili," doplnil Krejčí.

O pár desítek sekund později se Krejčí proměnil do role přihrávajícího hráče. Přízemní přihrávkou uvolnil na pravém křídle Kadlece, jenž dělovkou propálil brankáře a zvýraznil náskok letenského celku na 2:0. "Byl to výborný kolektivní výkon," odmítal roli hrdiny duelu mladý fotbalista.

Nakonec Sparta vedla už v poločase o tři góly po zásahu Švejdíka a stejným poměrem i vyhrála. I když se Krejčí už výrazněji do statistik nezapsal, jeho výkon byl příslibem. Fanoušci jej v 80. minutě, kdy střídal, odměnili bouřlivým potleskem.

Sparta vyhrála 3:1 a dosáhla na důležité body. Postup do další fáze Evropské ligy je zase o krůček blíže. "Byli jsme na soupeře dobře připravení. Je příjemné, že máme šest bodů, ale musíme to ještě potvrdit v dalších zápasech," dodal v pozápasovém rozhovoru Krejčí.

Ladislav Krejčí vstřelil první gól Sparty proti Šmoně
Ladislav Krejčí vstřelil první gól Sparty proti Šmoně

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud