6. listopadu 2014 • 22:54

Sparta deklasovala Slovan 4:0 a vede skupinu, v hledišti byl klid

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naprosto jednoznačný průběh mělo utkání Evropské ligy mezi Spartou a Slovanem Bratislava. Domácí byli od začátku zápasu lepší a po necelé půlhodině to vyjádřil gólově kapitán David Lafata. Když se o chvíli později trefil záložník Krejčí, nebylo co řešit. Sparta byla na hřišti jasným pánem, což ještě ve druhém poločase stvrdili Costa a znovu Lafata, čímž skóre uzavřeli na konečných 4:0. Pražský klub je tak v tabulce díky výhře Neapole o skóre první, neškodný Slovan má naopak na kontě stále nulu.



Zápas Sparty se Slovanem jsme sledovali ONLINE

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 11. • 21:05
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:0
ONLINE
6. listopadu
21:05
ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava
Góly

Domácí: 29. Lafata, 32. Krejčí, 75. Nhamoinesu, 84. Lafata

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bičík – Kadeřábek, Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Vácha (79. Mareček) – Konaté, Dočkal (72. Vacek), Matějovský, Krejčí – Lafata (C) (89. Bednář).

Hosté: Perniš – Bagayoko, Kolčák, Niňaj, Čikoš – Grendel (83. Štefánik), Lásik – Žofčák (C), Milinković, Kubík (73. Vittek) – Peltier (46. Soumah).

Náhradníci

Domácí: Štěch, Pamić, Švejdík, Kováč, Mareček, Vacek, Bednář

Hosté: Poláček, Jablonský, Hudák, Štefánik, Soumah, Halenár, Vittek

Karty

Hosté: Peltier, Bagayoko

Rozhodčí

Eskov – Averjanov, Dančenko (vš. Rusko)

Stadion

Generali Arena

Návštěva

13 875 diváků

Slovan vedený bývalým sparťanem Jozefem Chovancem zůstává v soutěži bez bodu i vstřeleného gólu. Další utkání čeká Spartu 27. listopadu doma s Neapolí. "To bude klíčový zápas, věřím, že ho zvládneme a postoupíme," řekl sparťanský záložník Lukáš Vácha.

Ve druhém federální derby nedošlo k problémům jako na bratislavských Pasienkách, kde byl zápas kvůli řádění chuligánů na půlhodiny přerušen, za což disciplinární komise UEFA oba kluby potrestala.

Sparta nastoupila v totožné sestavě jako při sobotní ligové prohře v Plzni (0:2), od začátku častěji držela míč, ale hosté zpočátku hrozili z brejků. Jeden z nich ve 13. minutě zakončil Peltier jen slabě do náruče brankáře Bičíka.

David Lafata střílí první branku domácího týmu
David Lafata střílí první branku domácího týmu

Na druhé straně si Konaté ještě neporadil s centrem za obranu, ale ve 29. minutě už se sparťané radovali. Míč od Váchy si v šestnáctce našel Lafata, který ustál nátlak bránícího Kolčáka a otevřel skóre. Kapitán Sparty v tu chvíli dal už čtvrtý gól ve skupině.

Už za tři minuty vedl český mistr o dvě branky. Po rychle rozehraném rohovém kopu se prosadil přízemní střelou Krejčí. Od té chvíle Letenští na trávníku dominovali.

I po změně stran si Sparta bez problémů hlídala vedení. O první větší vzruch se postaral až v 68. minutě Lafata, když z voleje zamířil nad břevno.

Čtvrt hodiny před koncem Pražané přidali třetí branku. Po rohu dorazil nadvakrát míč do sítě Costa. Definitivu výsledku pak dal znovu Lafata po akci Matějovského s Kadeřábkem. Sparta tak vyhrála i pátý domácí pohárový zápas v této sezoně a vylepšila si střeleckou bilanci před vlastním publikem na dvaadvacet branek.

SPARTA SE PŘIBLÍŽILA POSTUPU ZE SKUPINY
Video se připravuje ...

SPARTA - SLOVAN: VÝTRŽNOSTI SE NEOPAKOVALY
Video se připravuje ...

Zápas 4. kola základních skupin fotbalové Evropské ligy

Sparta Praha - Slovan Bratislava 4:0 (2:0)

Branky: 29. a 83. Lafata, 32. L. Krejčí, 74. Costa. Rozhodčí: Jeskov - Averjanov, Dančenko (všichni Rus.). ŽK: Peltier (Slovan). Diváci: 13.875.

Sestavy

Sparta: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Matějovský, Vácha (79. Mareček), Dočkal (72. Vacek) - Konaté, L. Krejčí - Lafata (88. Bednář). Trenér: Lavička.

Slovan: Perniš - Bagayoko, Kolčák, Niňaj, Čikoš - Žofčák, Lásik, Milinkovič, Grendel (80. Štefánik), Kubík (73. Vittek) - Peltier (46. Soumah). Trenér: Chovanec.

Z V R P Skóre B
1. Young Boys 6 4 0 2 13:7 12
2. Neapol 5 3 1 1 8:3 10
3. Sparta 6 3 1 2 11:6 10
4. Bratislava 6 0 0 6 1:20 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud