17. března 2016 • 21:39

Sparta se topí v euforii! Výhra 3:0 na Laziu je šílenství, zářil Dočkal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace, paráda a (opět) obrovská euforie. Sparťanská jízda v Evropské lize pokračuje! Pražané v osmifinále vyřadili Lazio, když ho na jejich půdě porazili jasně 3:0, a stejně jako po postupu přes Krasnodar vypukly v kabině velké oslavy. „Je to úžasný výsledek, všichni jsme nadšení,“ radoval se střelec jednoho z gólů Ladislav Krejčí.



Tohle se nečekalo. Sparta zaskočila Lazio a na jeho půdě po skvělém výkonu vyhrála 3:0. „Venku se nám v Evropské lize daří, většinou gól dáme. Tentokrát jsme dali už tři do poločasu, čímž jsme Lazio zmrazili. I fanoušci přestali fandit,“ poznamenal po zápase stoper Mario Holek pro kamery ČT Sport.

Stejné pocity měl i jeho kolega z branky David Bičík. „Prožíváme totální euforii. Málokdo počítal s tím, že bychom mohli postoupit, ale my jsme sem jeli něco uhrát,“ vyprávěl brankář, který se v zápase minimálně třikrát vytáhl skvělým zákrokem.

„Kluci to skvěle odbránili,“ zůstal nicméně Bičík skromný. Toho evidentně nijak výrazně nepoznamenal ani bolavý prst, který si vykloubil v utkání v Olomouci. „Mám v sobě prášky, ale bolelo to a bolí furt,“ přiznal zkušený gólman.

Velkou radost netajil po zápase ani střelec první hostující branky Bořek Dočkal. „Je to krásné, postup je fantastický. A výhra 3:0 na Laziu? To je šílenství,“ usmál se sedmadvacetiletý záložník.

„Je to nádhera. Vyšel nám první poločas, kdy jsme dali gól snad z každého útoku. Vyšla nám taktika a kluci to parádně odmakali,“ pochválil své svěřence trenér Zdeněk Ščasný.

Jinak ale zopakoval to, co už naznačil před zápasem. „Je to mimořádný úspěch, ale prioritou je pro nás derby. To je strašně důležitý zápas, ligu chceme vyhrát,“ tvrdil zkušený kouč.

Fotbalisté Sparty slaví gól do sítě Lazia
Fotbalisté Sparty slaví gól do sítě Lazia

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud