2. listopadu 2016 • 18:41

Holoubek má k dispozici 11 hráčů do pole. Sestava se dělá dobře, smál se

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžkou úlohu bude mít ve čtvrtek trenér Sparty David Holoubek. Letenští počítají před utkáním s Beer-Ševou (21:05) ztráty a jak připustil samotný lodivod Pražanů, nejsou to příjemné starosti. I tyto problémy ovšem mají svá pozitiva. Podle Holoubka se bude dobře skládat sestava do utkání.



„Z A-týmu trénuje jedenáct hráčů do pole a jen jeden půjde na lavičku. Takže sestava se dělá docela dobře,“ usmíval se na tiskové konferenci. Už předtím však připustil, že je to pro Spartu komplikace.

„Není příjemné koukat se na tabuli v kanceláři, kde je více jmen zraněných než těch zdravých. Snažíme se z kluků, které máme k dispozici, vymačkat to nejlepší a modlíme se, aby nepřicházela další zranění. To už by byl problém,“ řekl Holoubek.

Holoubek: Sestava se dělá dobře, mám k dispozici jedenáct zdravých hráčů základní sestavy
Video se připravuje ...

Jeho tým si může ve čtvrtečním utkání zajistit postup, ale zároveň musí brát ohledy na nedělní důležitý zápas v Liberci. „Nebudeme šetřit síly. Hráli jsme naposledy v sobotu, takže jsme měli dost času potrénovat a rehabilitovat. Mladí kluci budou na lavičce připraveni střídat, ale do zápasu půjdeme s klukama z A-týmu. Jen u Václava Kadlece nechceme před Libercem nic riskovat. Uvidíme po tréninku, jak na tom bude.“

V Evropské lize se jeho mužstvu daří. Po výhrách s Interem a v Izraeli vede skupinu a může se alespoň přiblížit postupu. „Před oběma zápasy jsem řekl, že by byla dobrým výsledkem remíza, a nakonec jsme vyhráli. Takže to nebudu měnit ani tentokráte a řeknu, že remíza by byla dobrá," řekl Holoubek.

Mareček: Věřím, že budeme hrát vzadu na nulu
Video se připravuje ...

Mladý trenér si ale uvědomuje, že jeho svěřence nečeká nic lehkého, o čemž se přesvědčili už na hřišti Beer-Ševy. „Jejich hráči jsou velmi kvalitní. Sám jsem z toho byl překvapený," připustil. Na Letné možná postaví dva defenzivní záložníky.

„V Beer Ševě jsme se jen bránili a docela dobře, takže nasazení dvou defenzivních záložníků by dávalo smysl. Nemyslím si, že soupeř výrazně změní herní styl. Hrají hodně ofenzivně, mají velké držení míče. My se jim to budeme snažit znepříjemnit kvalitní obranou a kvalitní ofenzivou je chceme trestat," dodal sparťanský kouč.

Zdravotní problémy ale trápí také čtvrtečního soupeře. Hapoelu má totiž chybět klíčový útočník Anthony Nwakaeme. „Nenastoupil v posledním utkání proti Maccabi a mám informace, že by neměl být ani proti nám. Tím by nám odpadla jedna zásadní věc, protože je to opravdu šikovný hráč,“ prozradil Holoubek.

Sparta nastoupí proti Beer-Ševě v okleštěné sestavě
Sparta nastoupí proti Beer-Ševě v okleštěné sestavě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud