Matěj Karmazín
15. února 2019 • 05:00

Úkoly pro Slavii do Belgie: zlepšit produktivitu i nahradit Ngadea

Vstoupit do diskuse
0
  • Na co se bude muset Slavia soustředit při odvetě s Genkem?Na co se bude muset Slavia soustředit při odvetě s Genkem?FOTO: koláž iSport.cz

    Nadějný výsledek si za týden povezou do Belgie fotbalisté Slavie. V úvodním utkání play off Evropské ligy remizovali s Genkem 0:0 a herně se svému soupeři dokázali vyrovnat. „Šance jsou pořád zhruba padesát na padesát,“ míní s výhledem k odvetě kouč červenobílých Jindřich Trpišovský. Co musí jeho svěřenci příští čtvrtek zvládnout, aby mohli pomýšlet na postup?

    Slavia remizovala s Genkem 0:0. Dvě tyče, skvělý Kolář, opatrné naděje do odvety
    Video se připravuje ...

  • Zlepšit produktivitu

    Úkol číslo jedna. Trenér Trpišovský mluvil o produktivitě jako o klíčové už na předzápasové tiskové konferenci, dění na trávníku mu pak dalo částečně za pravdu. Ani jeden z celků ovšem nedokázal žádnou z řady možností proměnit. Zásadní faktor se tak pro odvetu přesouvá do Belgie. Pro červenobílé tam bude o to důležitější alespoň jednu nabídnutou šanci využít. „Je to o lepším řešení situací, někdy i o štěstí,“ podotkl útočník Slavie Milan Škoda.

    Zklamaný kapitán Slavie Milan Škoda po jedné z velkých šancí proti Genku Zklamaný kapitán Slavie Milan Škoda po jedné z velkých šancí proti GenkuFoto Barbora Reichová / Sport

  • Nahradit Ngadea

    Kamerunský stoper ve čtvrtek opět patřil k oporám Slavie, svým důrazem odrážel útočné výpady Genku. Za týden však do hry určitě nezasáhne. Za faul na Fioliče z prvního poločasu dostal žlutou kartu, svou třetí v letošní sezoně EL. Co z toho plyne? Jeden zápas stop. Otevírá se tak šance pro náhradníky, příležitost nejspíš dostane další Afričan Simon Deli.

    Kamerunský stoper Slavie Michael Ngadeu Kamerunský stoper Slavie Michael NgadeuFoto Barbora Reichová / Sport

  • Zase uhlídat Samattu

    Bilance střelce Genku naháněla před zápasem hrůzu. Vždyť útočník z Tanzanie Mbwana Samatta v letošní sezoně nasázel 28 soutěžních gólů! V Edenu ale díky dobré práci slávistické defenzivy nebyl tak nebezpečný, jak se čekalo. Jeho prudkou střelu z úhlu pokryl Kolář, ještě předtím na sebe upozornil hlavně sólem, kdy se probil přes několik obránců, ale nakonec ani nezakončil. Jinak se ovšem do mezihry tolik nedostával a Slavia jej zvládla pokrýt. Když se jí to povede i v Belgii, bude to základ úspěchu.

    Mbwana Samatta v přímé konfrontaci s Ondřejem Kolářem, který proti Genku vychytal čisté konto Mbwana Samatta v přímé konfrontaci s Ondřejem Kolářem, který proti Genku vychytal čisté kontoFoto ČTK

  • Pozor na trucujícího kapitána

    Alejandro Pozuelo. Španělský kapitán Genku, jehož jméno se v Belgii během posledních dnů hodně řešilo. Proč? Chce z klubu pryč, lukrativní kontrakt mu prý nabízí Toronto. „Doufám, že do příštího týdne přestoupí,“ usmál se kouč Trpišovský na tiskové konferenci po dotazu belgického novináře. Pozuelo totiž v Edenu naskočil ze střídačky až na závěrečnou půlhodinu a jeho přínos byl okamžitě znát. „Kdyby hrál od začátku, kdy jeho spoluhráči ještě měli energii, tak střed zálohy Slavie rozebral v tréninkovém tempu,“ podotkl na Twitteru analytik ze společnosti Full Report Scouting Jakub Dobiáš. Pokud Pozuelo v odvetě nastoupí, může sehrát zásadní roli.  

    Alejandro Pozuelo byl v posledních třiceti minutách zápasu rozdílovým hráčem Alejandro Pozuelo byl v posledních třiceti minutách zápasu rozdílovým hráčemFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud