Štěpán Filípek
15. března 2019 • 09:56

Tajný plán vyšel. Jak Trpišovský a spol. nachytali při rohu Sevillu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pečlivá příprava se vyplatila. Slávistický trenérský štáb si na osmifinálového soupeře v Evropské lize Sevillu nachystal plán, jak ho zaskočit při rohovém kopu. Trenér Jindřich Trpišovský a jeho pobočníci totiž tušili, že právě takhle mohou udeřit. „Říkali jsme si, že největší šanci dát gól máme asi ze standardek,“ prozradil Trpišovský. A povedlo se: právě po rohu otevřel Michael Ngadeu skóre divokého zápasu, který skončil vítězstvím Slavie 4:3. „Byla to nacvičená akce,“ řekl kouč.



Neponechat nic náhodě, tímhle heslem se Trpišovský a spol. řídili ještě dopoledne před utkáním. Se zaměřením právě na standardní situace. Těm se věnoval asistent Jaroslav Köstl. „Nechci prozrazovat všechno, ale zpracovávali jsme to v grafice, zrovna tenhle roh pouštěl v animaci,“ vyprávěl Trpišovský dlouho po půlnoci, když se vymanil z euforie a bezprostředních oslav postupu.

Prvním bodem scénáře je roh v podání záložníka Miroslava Stocha.

Gólová akce začala rohem v podání Miroslava StochaFoto Repro ČT Sport

Tam všechno začíná, od slovenského šikuly poputuje míč do šestnáctky Sevilly a pak… „Počítali jsme s bloky pro Součka a Škodu , kteří měli zakončovat,“ vysvětloval Trpišovský. Před bránu Tomáše Vaclíka se tak ve 14. minutě naskládali čtyři slávisté, kteří „zafixovali“ pět hráčů španělského soupeře: Ondřej Kúdela, Michael Ngadeu, Simon Deli a Alex Král. Tomáš Souček a Milan Škoda číhali na kraji šestnáctky, kde je soupeř nečekal.

Stoch poslal míč před branku SevillyFoto Repro ČT Sport

Obránce Daniel Carrico k nim na poslední chvílí rázným gestem poslal dva spoluhráče. Oba čeští dlouháni se od nich museli odpoutat a to se jim vcelku snadno povedlo. Opačným směrem vybíhal Lukáš Masopust , jenž tvořil dvojici s Pablem Sarabiou, a jemně se zapojil do Součkova souboje.

Pro míč si doběhl Milan Škoda, který nedal nejmenší šanci hvězdnému Argentinci Éveru BanegoviFoto Repro ČT sport

Pro míč si doběhl Škoda, který nedal nejmenší šanci hvězdnému Argentinci Éveru Banegovi, úplně sám se pověsil do vzduchu, ale tváří v tvář Vaclíkovi nestřílel – balon sklepl před bránu přesně do míst, kde stál kamerunský obr Ngadeu a nekompromisně zavěsil. Byl to jeho první gól v tomto ročníku Evropské ligy. „Míč se vrátil a on to zavíral,“ popsal finále Trpišovský.

Gólové finále! Kamerunský obr Michael Ngadeu a nekompromisně zavěsilFoto Repro ČT sport

Nákres připravené akce pak na sociální síti Twitter představil člen slávistického představenstva Tomáš Syrovátka s dovětkem: „Že bych v kabině našel první gól?“

Jak Slavia nachytala španělského obraFoto Twitter.com

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

Bušili jsme do nich, fyzicky jsme byli lepší, říká Kolář po skalpu Sevilly
Video se připravuje ...

Eden v extázi, Slavia šokovala Sevillu v závěru prodloužení a slaví neuvěřitelný postup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud