12. dubna 2019 • 11:57

Slušný Eden, chválil Tvrdík fanoušky. Chelsea zasáhla kvůli urážkám Salaha

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to jedno z hlavních témat před čtvrtečním zápasem Evropské ligy Slavie s Chelsea (0:1). Tribuna Sever zůstala v Edenu kvůli trestu od UEFA zčásti zavřená. Kotel se ale spontánně vytvořil i na protější straně stadionu. Za čtvrteční zápas Slavii žádný postih nehrozí. „Výborná výchozí pozice k dalším věcným diskusím uvnitř slávistické rodiny,“ chválil na Twitteru šéf klubu Jaroslav Tvrdík. To vedení Chelsea jeden problém řešilo. Identifikovalo své fanoušky, kteří na sociální síti sdíleli urážlivý popěvek vůči livepoolské hvězdě Mohamedu Salahovi a zamezilo jim ve vstupu do pražské arény.



2000 míst muselo po nařízení UEFA zůstat prázdných. Tedy ne tak docela. Sektory za bránou vyplnily podobizny dvou legend Slavie Josefa Bicana a Františka Veselého.  Přesto byla atmosféra úžadná. Šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka počínání příznivců jeho týmu velmi potěšilo.

Ocenil jejich hlasitou a především disciplinovanou podporu.„Velké poděkováni hráčům a fanouškům za skvělou reprezentaci klubu. Nemáme se za co stydět. Poprvé po dlouhé době také od delegáta bez vážných výhrad a pravděpodobně bez hrozby pokuty. Výborná výchozí pozice k dalším věcným diskusím uvnitř slávistické rodiny,“ napsal na Twitter v nočních hodinách.

Tribunu Sever částečně nahradila "Tribuna Jih" na protilehlé straně. Vřavu ale svými hlasivkami způsobili lidé po celém stadionu.

Dobrou kulisu si nemohla užívat trojice fanoušků Chelsea. V jednom z pražských barů v předvečer duelu se totiž slovně opřeli do hvězdy Liverpoolu Mohameda Salaha.

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

V chorálu ho označili anglickým slovem „bomber“, čímž dávali do souvislosti, že je Salah muslim a terorismus. Video se objevilo na internetu a věci nabraly rychlý spád. O všem se dozvěděl bezpečností tým Chelsea, který tři z šesti fanoušků identifikoval a zakázal jim vstup na zápas na Slavii. K urážkám vůči Salahovi se oficiálně vyjádřil Liverpool.

„Odporný diskriminační popěvek. Je to nebezpečné,“ stojí v prohlášení celku, který se s Chelsea utká v neděli v rámci Premier League.Na „videoincident“ byl dotázán kouč Londýňanů Maurizio Sarri. „Správné rozhodnutí,“ poznamenal italský stratég k zákazu. Blíže ale chování fanoušků nechtěl komentoval, neboť záběry neviděl.

Podívejte se na pokřik fanoušků Chelsea:

Hráči Chelsea říkali, že jsme byli nejlepší soupeř v EL, těšilo Trpišovského
Video se připravuje ...

Zápas s Chelsea nám dodal sebevědomí. V postup stále věříme, zní z kabiny Slavie
Video se připravuje ...

Krásný výkon, smutný konec. Slavia s Chelsea nešťastně padla 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud