Jan Malý
18. dubna 2019 • 10:24

Zápotočný: Vedli jsme 1:0 na Chelsea! Hazard nezná paniku a Terry byl frajer

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před šesti lety v prvním kole play off Evropské ligy byla Sparta proti Chelsea v totožné pozici jako nyní Slavia. Také jela na Stamford Bridge po domácí porážce 0:1. Jenže favorita málem zavlekla do prodloužení, dlouho vedla, než její sen o skolení giganta utnul Eden Hazard. „Co převládá po letech? Hrdost. Za ten dvojzápas se nemusíme stydět,“ vzpomíná Tomáš Zápotočný, který tehdy válel v obraně Letenských. Dnes zastává pozici manažera české reprezentační jednadvacítky.



Ještě po šesti letech žasne nad tím, jak jeho i ostatní Eden Hazard vycvičil a vstřelil postupový gól. Bývalý sparťanský obránce Tomáš Zápotočný si ale ze Stamford Bridge i přes vyřazení od Chelsea odvezl silné vzpomínky. A věří, že Slavia má dnes na stejném místě slušné vyhlídky na postup do semifinále Evropské ligy.

Evropská liga 
(1. kolo play off 2012/13)
Sparta-Chelsea 0:1
Branka: 82. Oscar.

Chelsea-Sparta 1:1
Branky: 90. Hazard - 17. Lafata.

Proti Chelsea jste se Spartou doma odehráli podobný zápas jako před týdnem Slavia. Vybavil se vám, když jste sledoval utkání v Edenu?
„Vybavil, ale musím pochválit trenéra Trpišovského a celou Slavii, protože její zápas byl z českého pohledu atraktivnější než ten náš. Slavia udělala českému fotbalu neskutečnou reklamu. Zvládli to utkání líp než my, měli víc šancí. Nebylo to tak, že by Chelsea byla dominantní. Byl to rovnocenný souboj, padesát na padesát. My jsme se tehdy spíš bránili a měli maximálně na remízu."

Jak velkou naději jste v sobě živili před odvetou v Londýně?
„Šance jsme cítili menší. Jedete do Londýna a prohráváte 0:1... Ale když začne zápas, spadne to z vás. Stamford Bridge a vše okolo vás pohltí. Navíc tam byla i spousta fanoušků Sparty. Jeli jsme tam s výsledkem, kdy jsme neměli co ztratit. Přišlo mi, že Chelsea byla silnější na Letně než doma. Asi si mysleli, že už to v odvetě dohrají, a ejhle, my jsme je trefili a oni znejistěli."

Co vám proběhlo hlavou, když dal David Lafata v 17. minutě vedoucí gól?
„Euforie. Tým tohle samozřejmě nakopne a cítíte, že můžete udělat úspěch, že jsou opravdu hratelní.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud