Jan Malý
19. dubna 2019 • 13:53

Expert Hynek: Odvážná hra Slavie už nepřekvapí. Ševčík ukázal, co umí

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkon Slavie na Stamford Bridge ve čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy proti Chelsea ocenil. Bývalého trenéra Dukly Jaroslava Hynka už ani nepřekvapí, že červenobílí hrají pořád aktivně a odvážně. „Je to jejich charakteristický rys. Ale za co bych je chtěl pochválit je to, že víc hrají, že si se situacemi v poslední třetině hřiště dokážou líp poradit,“ vypíchl Hynek na hře „sešívaných“ po prohře 3:4 na půdě anglického giganta. Zhodnotil i výkon záložníka Petra Ševčíka, střelce dvou gólů, nebo celé pohárové tažení Slavie.



Po prvním zápase v Edenu se mluvilo o tom, jakou reklamu udělala Slavia českému fotbalu. Platilo to i pro utkání na Stamford Brigde?
„Když to vezmu v kontextu celého zápasu, myslím, že dobrou reklamu znovu udělala. Je otázka, co mohla nebo nemohla udělat líp, v čem nestačí. Ale parametry, které Slavia předvádí už delší dobu, jako je odvaha, zlepšující se hra, maximálně uplatnila. Ani po třech brankách, kdy to vypadalo na debakl, se nesesypali a pracovali dál.“

Kde jste viděl nedostatky v prvním poločase, kdy Slavia čtyřikrát inkasovala?
"Změnili rozestavení na 3–4–1–2. To bylo funkční, když vysoko presovali, ale na začátku zápasu na to doplatili při ztrátách míče ve středním pásmu. Chelsea dokázala maximálně efektivně využít rychlou přechodovou fázi. Myslím, že tam byl vidět ještě ne úplně zvládnutý systém ze strany Slavie. To jim vzalo zápas.“

Rozestavení se měnilo i vzhledem k absenci pravého obránce Vladimíra Coufala. Jak moc chyběl?
„Vláďa patří do základní sestavy. Na takovéto zápasy musíte mít k dispozici to nejlepší. Jindra (Trpišovský) sestavou sice hodně točí, ale Vláďa a Bořil jsou pro něj na stranách zásadní. Nahradit tyto hráče může být problém. Organizace hry v rozestavení se třemi stopery je dost náročná na pochopení v přechodu do defenzivy v třetině hřiště před vlastní brankou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud