11. srpna 2020 • 08:45

United drásal rekordman v bráně. Penaltový hrdina měl nový trik

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United porazil Kodaň (1:0) a v Evropské lize postupuje dál. Ale že to bylo drama! Solskjaerův tým bušil na branku dánského týmu co to jen šlo, gólman Karl-Johan Johnsson ale předvedl neuvěřitelný výkon, který dokonce přepisoval rekordy. Překonal ho až v prodloužení manchesterský penaltový hrdina Bruno Fernandes. „V pokutových kopech je lepší než já,“ pochválil Portugalce trenér „rudých ďáblů“.



Střely na branku 14:0! Tak drtivá byla ofenzivní převaha Manchesteru United na kolínském RheinEnergie Stadionu proti Kodani. Dánský vicemistr ale přesto mohl doufat v senzační postup, a to díky muži jménem Karl-Johan Johnsson.

30letý Švéd v bráně Kodaně čaroval. Proti pár nájezdům jeden na jednoho zasáhl nohama, střelu Anthonyho Martiala z ostrého úhlu vychytal i jednoruč. Když už ho překonalo mladé eso Mason Greenwood, gól nebyl kvůli ofsajdu uznán. Celkově Johnsson zapsal 13 úspěšných zákroků, což je nový rekord Evropské ligy.

„Předvedl skvělé zákroky. Nešlo jen o balony, co letěly přímo na něj. Ten zákrok jednou rukou proti Martialovi byl neuvěřitelný,“ rozplýval se ve studiu BT Sport asistent trenéra Feyenoordu Robin van Persie, který za Manchester United nastřílel za tři sezony 58 branek. „I jeho hra nohama byla skvělá. Určitě to byl nejlepší zápas jeho kariéry,“ smekl.

Fotbalisté Manchesteru United slaví rozhodující gól, který z penalty v prodloužení vstřelil Bruno Fernandes
Fotbalisté Manchesteru United slaví rozhodující gól, který z penalty v prodloužení vstřelil Bruno Fernandes

„Jediný způsob, jakým ho mohli překonat, byla penalta, jinak se vyrovnal s každou výzvou. Byl neuvěřitelný, klobouk dolů,“ doplnil bývalý záložník United Owen Hargreaves. Právě penalta nakonec rozhodla - v prodloužení Andreas Bjelland fauloval Anthonyho Martiala a z pokutového kopu rozhodl kdo jiný než nejjistější exekutor Bruno Fernandes, který se z puntíku zmýlil naposledy před čtyřmi lety.

Portugalský záložník protentokrát upustil od své tradiční taktiky, a možná i tím Johnssona zmátl. „Nevyskočil před rozběhem. Brankář na ten skok čekal. Jen se rozběhl k míči a napálil ho do brány. Jiná technika, stejný výsledek,“ hlásil bývalý záložník a expert BT Sport Robbie Savage.

Všiml si toho i trenér Ole-Gunnar Solskjaer. „Bruno ví, že brankáři čekají na jeho skok. Trénuje několik způsobů penalt, do obou stran, má je prostě vyzkoušené. Je v nich lepší než já!“ usmíval se norský taktik, který také smekl před gólmanem Johnssonem. „Jejich brankář byl fantastický, neuvěřitelný,“ nešetřil superlativy.

I přes Johnssonův heroický výkon ale postupují „rudí ďáblové“, o jejich soupeři v semifinále se rozhodne dnes. Proti Solskjaerovu týmu se postaví lepší z dvojice Wolverhampton-Sevilla.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud