10. srpna 2020 • 12:10

Sancho do United? Propásli deadline, hráč odletěl na kemp s Dortmundem

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Buď dnes, nebo letos v létě už ne. Tak znělo finále vleklých jednání o přestupu Jadona Sancha do Manchesteru United. Platí druhá varianta, k dohodě nedošlo. Borussia Dortmund podle britských médií za dvacetiletý talent požadovala až 108 milionů liber (cca 3,15 miliardy korun). „Rudí ďáblové“ dnes měli poslední den na to, aby Sancha získali. Německý celek chtěl mít jasno před odletem na soustředění do Švýcarska, kam s ním už zamířil i Sancho. Vše tak zřejmě definitivně padlo.



Že United o Sancha usilují, se ví dlouhodobě. Přestupová sága plnila stránky zahraničních médií už několik měsíců. Sám anglický reprezentant by o návrat na Ostrovy měl zájem, problém ale představovalo jednání mezi kluby. Dortmund přitom byl ochotný svou hvězdičku prodat, nechtěl však jít pod jasně stanovenou částku. A ta nebyla zrovna nízká.

Koronavirová pandemie fotbalový svět mimo jiné ovlivnila i tím, že týmy mají mezi ročníky méně času na přípravu, každá liga navíc skončila (a opět i začne) v trochu jiném termínu.

Proto Dortmund United jasně deklaroval, že do 10. srpna chce mít ohledně Sancha jasno. Ten má platnou smlouvu ještě na příští dvě sezony, Borussia tak nebyla pod tlakem, že by jej nutně musela prodávat. A tak platilo - pokud šéf Manchesteru Ed Woodward nesplní dané podmínky, hráč zkrátka zůstane v Německu.

Přesně taková situace nastala.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Sancho sice o víkendu v Británii navštívil party slavného rapového dua Krept a Konan, což mezi fanoušky mužstva kouče Ole Gunnara Solskjaera vyvolalo nadšení. Superrychlý křídelník ale jen dostal před blížícím se tréninkovým kempem Dortmundu volno, v pondělí se svými spoluhráči na soustředění odletěl. Už ve středu BVB hraje první přípravný zápas proti rakouskému Altachu.

Sancho prožil úžasnou sezonu, kterou zakončil s ligovou bilancí 17 gólů a 17 asistencí, byť po koronavirovém restartu bundesligy už tolik produktivní nebyl. Přesto je jasné, že platí za jednoho z nejzajímavějších mladých hráčů světa.

Na Old Trafford ho navíc lákali i dobří známí z reprezentace, dres United oblékají Marcus Rashford, Jesse Lingard nebo Harry Maguire. Jenže k dohodě nedošlo...

Manchester United Vše o klubu ZDE

Borussia Dortmund Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud