Jan Malý
4. listopadu 2020 • 19:38

Slavný kouč Vieira: Kolář? Máme dobrého brankáře, mlžil soupeř Slavie

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elegance ho zdobila na hřišti, drží si ji i jako trenér. Patrick Vieira, který na konci minulého tisíciletí a na začátku toho nového válel za Arsenal či francouzskou reprezentaci, nyní cepuje Nice, čtvrtečního soupeře Slavie. O českém mistrovi mluvil s úctou, o brankáři Ondřeji Kolářovi, po kterém ambiciózní francouzský celek před několika měsíci mocně prahl, vyhýbavě mlžil.



Když se Slavia před rokem solidně předvedla v Lize mistrů, zacílilo Nice intenzivně na slávistického gólmana Ondřeje Koláře. Ten pak přiznal, že mu dokonce trenér Patrick Vieira volal a lákal ho do klubu na Azurovém pobřeží. Nice nabízelo v přepočtu okolo 400 milionů korun, ale přestup nevyšel. Když Slavia před pár týdny dostala do základní skupiny Evropské ligy právě tohoto protivníka z Francie, netajil Kolář nadšení a na konfrontaci se těšil. Ta teď přichází.

Otázka na Koláře na tiskové konferenci Nice logicky padla. Když ji Vieira uslyšel, jen se usmál a diplomaticky z ní vyklouzl. „Budete si muset prověřit své zdroje. My máme nesmírně dobrého brankáře Waltera Beníteze, který u nás prodloužil svůj kontrakt. Budeme pokračovat s ním,“ reagoval Vieira.

O samotné Slavii se už mluvit nezdráhal. Její vystoupení v posledních dvou letech v Evropské lize a Lize mistrů mu neunikla. „Slavia má významnou historii, v Evropské lize je to silný klub. Má dobré hráče, kteří hrají i za reprezentaci. Myslím, že to, co se týmu podařilo v posledních letech, svědčí o kvalitách trenéra,“ upozornil čtyřiačtyřicetiletý elegán na přínos kolegy Jindřicha Trpišovského. 

„Mužstvo velmi dobře spolupracuje, dobře si rozumí. Slavia má velkou kolektivní sílu, dobrý tah na bránu, dokáže být ve své hře velmi intenzivní. Myslím, že je to silný a pospolitý tým,“ vypíchl Vieira.

Fakt, že soupeře z Vršovic nyní kosí koronavir, ho příliš nevzrušuje. „Myslím, že Slavia má tolik dobrých hráčů, že nepřítomnost několika z nich nebude mít vliv na její celkový výkon. Naší přípravu na zápas to nemění, neovlivní to ani způsob naší hry. Nastoupíme proti týmu, který má velké zkušenosti s Evropskou ligou, bude to pro nás těžké. Ale pokusíme se odvést co nejlepší výkon. Jsme připraveni,“ prohlásil hlavní stratég Nice, aktuálně čtvrtého týmu francouzské ligy.

Trpišovský se těší na setkání s Vieirou a věří: I se čtrnácti hráči budeme silní
Video se připravuje ...

Trpišovský: Olayinka ukázal mentalitu, kterou měli Suk, Cuf nebo Škoďák
Video se připravuje ...

Beer Ševa - Slavia 3:1. Hovorka neměl svůj den, v Izraeli přišlo selhání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud