25. listopadu 2020 • 14:15

Slávisté se prošli prosluněným Nice. Rozpoložení je fantastické, říká kouč

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sluníčko, k tomu velmi příjemná teplota. Fotbalisté Slavie jistě velmi rádi vyměnili českou inverzi a nepříjemný mráz za modré azuro v Nice. Ve středu dopoledne se hráči českého mistra prošli po městě, aby nabrali sílu a energii na čtvrteční náročnou šichtu. Ve čtvrtém utkání základní skupiny Evropské ligy budou po dvou domácích výhrách usilovat o třetí vítězství za sebou, které by je výrazně přiblížilo k postupu do jarní vyřazovací fáze. Francouzský celek odehrál poslední soutěžní zápas 8. listopadu, jelikož ho zasáhla nákaza koronavirem. K tréninku se vrátil teprve v pondělí.



Slavia vyhrála první vzájemný duel ve skupině v Edenu 3:2 i díky dvěma gólům útočníka Jana Kuchty navzdory tomu, že jí kvůli koronaviru chybělo pět hráčů. Nice postihlo onemocnění covid-19 ještě hůře, protože se nakazilo minimálně deset hráčů. Zatímco český šampion v sobotní ligové generálce vyhrál v Opavě drtivě 6:0, čímž vyrovnal nejvyšší vítězství v sezoně, utkání Nice s Marseille bylo odloženo.

„Příprava je poměrně stejná jako na každý zápas. Zprávy jsou, že jejich hráči by měli být po karanténě a zdraví. My jsme byli v podobné situaci při domácím utkání. U nich je úplně jedno, kdo nastoupí, ta kvalita tam prostě je,“ řekl v nahrávce pro média asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Zápas považuje za klíčový k postupu. Zatímco Pražané s Leverkusenem zatím získali šest bodů, Nice s Beer Ševou tři. Ze skupiny projdou dál první dva celky.

„Víme, o co hrajeme, a oni to vědí taky. Tenhle zápas je, dá se říct, nejdůležitější. Kdybychom vyhráli, už by nám asi v podstatě stačila jen jedna remíza a postupujeme,“ prohlásil Houštecký.

Slavia půjde do utkání v pozici lídra české ligy. Pro Pražany je to v této sezoně poprvé, co před utkáním Evropské ligy nastoupili v domácí soutěži. V říjnu a listopadu se kvůli opatřením v boji proti koronaviru sportovní soutěže v Česku zastavily.

„Rozpoložení je teď fantastické. Kluci zase najeli na to, co nás vždy zdobilo, absolutně stoprocentní přístup po všech stránkách. Doufejme, že nám to vydrží, nálada je fakt výborná. Doufejme, že se to přenese i do zápasu a uspějeme,“ uvedl Houštecký.

Velký náboj bude mít zápas pro brankáře Ondřeje Koláře. Slávistický gólman, o něhož Nice v minulosti stálo, nedaleko tohoto města vyrůstal, neboť jeho otec hrál ve Francii volejbal. „Těším se na návrat do Francie, dlouho jsem tam nebyl. Jsem zvědavý, jak to tam vypadá. Hlavně se těším na zápas,“ konstatoval Kolář.

Utkání má výkop ve čtvrtek v 21:00.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský na procházce před utkáním v Nice
Trenér Slavie Jindřich Trpišovský na procházce před utkáním v Nice

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud