Jakub Konečný
18. března 2021 • 05:00

České kluby v Evropě: Už 730 milionů, Slavia může přidat další desítky

Vstoupit do diskuse
3
  • Kolik vydělaly české kluby v evropských pohárech?Kolik vydělaly české kluby v evropských pohárech?FOTO: koláž iSport.cz

    Z příjmů za Champions League a Evropskou ligu přiteklo do FORTUNA:LIGY v této sezoně už 730 milionů korun – a nemusí jít o konečnou částku. Pokud Slavia postoupí před Rangers do čtvrtfinále Evropské ligy, vydělá dalších 40 milionů korun. Kromě toho mohou červenobílí, Liberec a Sparta počítat ještě s dodatečnými příjmy za dosud nerozdělené prize money a podíl na takzvaném market poolu.

  • Slavia: 368 milionů korun

    Pro českého mistra byla klíčová účast v play off Champions League, která je štědře honorovaná i v případě neúspěchu (135 milionů korun). Případný postup přes Rangers do čtvrtfinále Evropské ligy přinese dalších 40 milionů korun navrch.

    Trpišovský zářil po postupu: Sportovní zázrak! Bojím se letního výprodeje
    Video se připravuje ...

  • Sparta: 178 milionů korun

    Konto Sparty významným způsobem navýšila nenápadná položka za klubový koeficient – příjemných 66 milionů korun. Ten řadí letenský klub mezi 48 účastníky Evropské ligy na 15. místo a zajistil mu dvojnásobek toho, co Slavii (33. místo).

    Sparta - Celtic 4:1. Skvělý Dočkal, ničitel Juliš, spolehlivý Nita
    Video se připravuje ...

  • Liberec: 151 milionů korun

    Spořivý majitel klubu Ludvík Karl by měl být trenéru Pavlu Hoftychovi vděčný, vždyť Slovan na podzim v Evropě vydělal prakticky dva své roční rozpočty. I Liberec navíc zúročil svůj klubový koeficient (19 milionů korun).

    SESTŘIH EL: Liberec - APOEL 1:0. Marova penalta v závěru zajistila postup
    Video se připravuje ...

  • Plzeň: 26 milionů

    Vyřazení v druhém předkole Ligy mistrů a následně i ve třetím předkole Evropské ligy pokladnu Viktorie citelně zasáhlo, klub je na suchu už druhou sezonu v řadě. V sezoně 2018/19 přitom vydělal v soutěžích UEFA 837 milionů korun.

    SESTŘIH: Plzeň - Sönderjyske 3:0. Viktoria jde v EL dál, čeká ji cesta do Izraele
    Video se připravuje ...

  • Jablonec: 7 milionů

    Postup do Evropy je hezká věc, ale pokud v ní skončíte hned na první překážce, je to ekonomicky spíš kontraproduktivní. Jablonec však historicky předkola Evropské ligy neumí – a to ani pod uznávaným trenérem Petrem Radou.

    Ivan Schranz z Jablonce a Dominik Kružliak z Dunajské Stredy v souboji o míč v zápase 2. předkola Evropské ligy Ivan Schranz z Jablonce a Dominik Kružliak z Dunajské Stredy v souboji o míč v zápase 2. předkola Evropské ligyFoto ČTK / Šálek Václav

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud