Jan Podroužek
23. března 2021 • 04:55

Kauza Kúdela: co mu hrozí? Šetření vede Španěl, zkoumá i roli Rangers

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během uplynulého víkendu rozjela UEFA vyšetřování případu Ondřeje Kúdely a jeho slovního ataku na záložníka Rangers Glena Kamaru. Evropská asociace pověřila kauzou podle zjištění deníku Sportu španělského etického inspektora Antonia Garcíu Alcaraze. Jaký trest hrozí obránci Slavie, do kdy má být jasno? Vyloučení červenobílých ze soutěže je téměř jistě nereálné, co by naopak mohlo potkat skotský tým?



Zodpovědný výkon, krok po kroku si šli slávisté na Ibrox Stadium pro postup mezi nejlepší osmičku Evropské ligy. Jeden krátký moment ale rozpoutal silné vášně, které teď pulzují pomalu po celém starém kontinentu. Obránce Ondřej Kúdela byl ze strany Rangers obviněn z rasistických urážek. Slavia naopak kontrovala trestním oznámením na Glena Kamaru, jenž měl po utkání Kúdelu napadnout.

Ve Skotsku řeší trestní oznámení Slavie
Skotská policie se zabývá trestním oznámením Slavie, které klub podal kvůli napadení obránce Ondřeje Kúdely po utkání Evropské ligy v Glasgow s Rangers. Serveru Novinky.cz to potvrdila policejní mluvčí Rebecca Williamsová. „Policisté jsou v kontaktu s oběma týmy a probíhá vyšetřování,“ citoval server Williamsovou.

Ještě před začátkem minulého víkendu UEFA oznámila, že rozbíhá vyšetřování celého případu.

„V souladu s článkem 31 odstavec 4 disciplinárních předpisů UEFA provede etický a disciplinární inspektor šetření týkající se událostí, ke kterým došlo během osmifinálového odvetného zápasu Evropské ligy mezi Rangers FC a SK Slavia Praha,“ píše v krátké zprávě asociace.

Dál slibuje, že nové informace včas oznámí s tím, že bližší komentáře k případu nikdo ze svazu zatím sdělovat nebude.

Ostatně přesně takovou odpověď zaslalo deníku Sport i tiskové oddělení UEFA v pondělí odpoledne. „K šetření nemáme žádné další komentáře,“ stálo v e-mailové zprávě, kterou ovšem asociace alespoň doplnila o dokument, který obsahuje kompletní seznam jmenovaných inspektorů.

Těch je celkem devatenáct a šéfuje jim Kypřan Chris Georghiades. Jedná se o volené pozice s omezeným funkčním obdobím. Inspektor má v popisu mimo jiné

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud