Jakub Konečný
16. dubna 2021 • 10:30

Slavia v Evropě vydělala 404 milionů, kolik získala jarním tažením?

Vstoupit do diskuse
0
  • Slavia v Evropě dosud vydělala 404 milionůSlavia v Evropě dosud vydělala 404 milionůFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Pavel Vrba říká, že nejlepší sponzor je UEFA – a červenobílí to potvrzují. V této sezoně vydělali na evropské scéně už 404 milionů korun, přitom v částce ještě nejsou započítány podíly na market poolu a další příjmy. Případný postup do semifinále přes Arsenal znamená další prémii ve výši 65 milionů korun. Jak Slavia k tučným eurovýdělkům v této sezoně přišla?

  • 135 milionů - účast v play off LM

    Vše začalo neúspěchem, sen o opakované účasti v Lize mistrů slávistům nevyšel. Vyřazení dánským Midtjyllandem hodně bolelo. Zklamání alespoň částečně zmírnil kompenzační bonus 5 milionů eur za účast v play off Champions League, tomu se Plzeň jako druhý český tým ani nepřiblížila.

    SESTŘIH: Midtjylland - Slavia 4:1. Postup do LM v prachu, rozhodla opakovaná penalta
    Video se připravuje ...

  • 199 milionů - základní skupina EL

    Jen za účast v základní skupině EL přistálo na slávistický účet 79 milionů korun, výhry nad Nice (dvakrát), Leverkusenem a Beer Ševou znamenaly dalších 62 milionů. S tím souvisí i prémie 13,5 milionu korun za postup do vyřazovací části EL a 13,5 milionu za 2. místo ve skupině. Příjemných je i 31 milionů jako bonus za klubový koeficient.

    Fotbalisté Slavie oslavují po výhře v derby nad SpartouFoto Pavel Mazáč / Sport

  • 70 milionů - vyřazovací část EL

    30 milionů za postup do osmifinále EL přes anglický Leicester, 40 milionů za postup do čtvrtfinále přes skotské Rangers. Úspěšné sportovní tažení vyřazovací částí soutěže má samozřejmě i příjemný ekonomický efekt, což dnes neopomněl zdůraznit ani klubový šéf Jaroslav Tvrdík na Twitteru.

  • 65 milionů - semifinále EL

    Dalších 65 milionů korun mohla Slavia přidat, pokud by postoupila přes Arsenal až do semifinále Evropské ligy. Domácí porážka 0:4 však působivou pouť Pražanů ukončila a účet příjmů z UEFA finálně podtrhla na částce 404 milionů korun.

    Trpišovský nechce penalty. Bořil věří v prodloužení snu až do finále
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud