5. srpna 2021 • 20:22

Jablonec - Celtic 2:4. Těžký direkt v závěru, trefili se Pilař a Malínský

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Jablonce nevyšel vstup do kvalifikace Evropské ligy. Severočeši v úvodním utkání 3. předkola prohráli doma s favorizovaným Celticem Glasgow v přestřelce 2:4 a před venkovní odvetou v příštím týdnu se jim výrazně vzdálil postup.



Skotský vicemistr vedl na Střelnici už v 16. minutě 2:0 po brankách Liela Abady a Kjoga Furuhašiho. Vzápětí snížil Václav Pilař, ale po přestávce přidal pojistku James Forrest. Pět minut před koncem si dal vlastní gól Nir Bitton, poslední slovo však měl Ryan Christie. Severočeši nedokázali navázat na Spartu, která v minulé sezoně dvakrát porazila Celtic 4:1 ve skupině Evropské ligy.

Vítěz souboje mezi Jabloncem a Celticem si v závěrečném předkole zahraje s Alkmaarem. Pokud Severočeši za týden v odvetě dvojzápas neotočí, přejdou do závěrečného 4. předkola nově vzniklé Evropské konferenční ligy. V něm by si zahráli proti lepšímu z dvojice Kostanaj - Žilina. Jablonečtí v pohárech z kvalifikace do hlavní fáze ještě nikdy nepostoupili, před třemi lety prošli do skupiny Evropské ligy přímo bez nutnosti hrát předkola.

V sestavě Celticu, který v minulé sezoně poprvé od roku 2011 nezískal skotský titul, nechyběla nejnovější posila bývalý brankář anglické reprezentace Hart. V úvodu ale bylo rušno hlavně na opačné straně. V sedmé minutě se ještě Turnbull neprosadil, ale za dalších pět minut už hosté vedli. Abadovu první střelu ještě obrana zblokovala, na druhý pokus už ale nedosáhl ani gólman Hanuš.

V 16. minutě bylo s domácími ještě hůře. Japonec Furuhaši převzal za obranou kolmici od Bittona a lehce dloubl míč přes Hanuše do sítě. Jablonečtí hned za minutu snížili. Na Považancův oblouček si za defenzivu naběhl Pilař a sám před Hartem poslal míč k tyči.

V 36. minutě měl další šanci Abada, Hanuš však jeho pokus z vápna vyrazil. Ještě větší možnost neproměnil Celtic, který přešel do kvalifikace Evropské ligy po vyřazení v 2. předkole Ligy mistrů od Midtjyllandu, tři minuty po pauze. Abadův centr byl sražen na tyč a Furuhaši zblízka překopl břevno. Na opačné straně pak Pleštil tečovanou střelou o kousek minul.

V 64. minutě favorit zvýšil. Abadovu střelu ještě Hanuš vyrazil, ale na dorážku Forresta už nedosáhl. Jablonečtí se poté ještě jednou dokázali dotáhnout na rozdíl branky. Střídající Malínský v 85. minutě převzal míč, brejk zakončil obloučkem přes Harta a míč se od tyče a vracejícího se Bittona odrazil do sítě.

Celtic si však znovu vzal dvougólové vedení zpět. Forrest v 90. minutě nacentroval zprava do vápna, střídající Christie v pádu hlavou překonal Hanuše a pojistil první vítězství Celticu v této sezoně. Poté ještě neproměnil šanci domácí Čvančara. Jablonec za poslední dva duely inkasoval sedmkrát, o víkendu v Mladé Boleslavi prohrál 0:3:

Góly

Domácí: 17. Pilař, 85. Bitton (vl.)

Hosté: 12. Abada, 16. Furuhashi, 64. Forrest, 90. Christie

Sestavy

Domácí: Hanuš – Surzyn, Martinec, Zelený, Krob – Považanec (86. Hübschman) – Pleštil (73. Malínský), Kubista (86. Čvančara), Kratochvíl (73. Houska), Pilař (78. Holík) – Doležal (C).

Hosté: Hart – Ralston, Bitton, Starfelt, Taylor – Soro, Turnbull (65. Christie), McGregor (C) – Abada (65. Rogić), Forrest, Furuhashi (65. Édouard).

Karty

Domácí: Surzyn, Zelený

Hosté: Taylor

Rozhodčí

Meler – Eyisoy, Komurcuoglu (všichni TUR).

Stadion

Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud