2. srpna 2022 • 13:18

Los Evropské ligy: Slovácko může hrát s Austrií Vídeň, jasno má i Plzeň

Autor: iSport.cz, ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka už také znají dalšího soupeře v boji o Evropskou ligu. Pokud zdolají ve 3. předkole Fenerbahce, v závěrečné fázi kvalifikace by se utkali s rakouskou Austrií Vídeň a začínali by venku. Jasno má i Plzeň. Pokud zdolá Šeriff Tiraspol, v play off o Ligu mistrů se střetne s vítězem duelu Ferencváros – Karabach. Pokud však prohraje v boji o skupinu EL ji čeká poražený ze zápasu Crvena Zvezda - Pjunik Jerevan. I Viktoria by začínala venku.



Vítěz domácího poháru MOL Cupu usiluje o premiérovou účast v hlavní fázi některého z evropských pohárů. V kvalifikaci potřebuje vyhrát aspoň jeden dvojzápas, aby si zajistil účast ve skupině Evropské konferenční ligy.

Na cestě do hlavní fáze Evropské ligy musí Slovácko zdolat dva soupeře. Pokud by neuspělo ve 3. předkole, které začne ve čtvrtek v Turecku, čekalo by ho závěrečné předkolo Evropské konferenční ligy.

Tým z Uherského Hradiště měl coby vítěz MOL Cupu původně startovat ve 3. předkole Evropské konferenční ligy, k přesunu do lepší soutěže mu pomohly ostatní výsledky v uplynulé sezoně evropských pohárů. AS Řím si díky triumfu v Evropské konferenční lize zajistil účast ve skupině Evropské ligy, kam se kvalifikoval i z domácí soutěže. Díky tomu se postupové příčky posunuly.

Slovácko v minulé sezoně vypadlo hned na úvod ve 2. předkole Evropské konferenční ligy. Předtím hrálo pouze dnes již neexistující letní Pohár Intertoto.

Pokud Viktoria s Tiraspolem vypadne, zahraje si v play off Evropské ligy s poraženým ze zápasu jiného 3. předkola Ligy mistrů mezi Crvenou zvezdou Bělehrad a Pjunikem Jerevan. Jednoznačným favoritem na postup je srbský šampion.

Los 4. předkola fotbalové Evropské ligy (první utkání 18. srpna, odvety 25. srpna):

Dnipro-1 - AEK Larnaka/Partizan Bělehrad, Gent - Omonia Nikósie, Austria Vídeň - Fenerbahce Istanbul/Slovácko, Linfield (Sev. Ir.)/FC Curych - Heart of Midlothian, NK Maribor/HJK Helsinky - Silkeborg, Malmö/Dudelange (Luc.) - Sivasspor, Karabach/Ferencváros Budapešť - Shamrock Rovers/Škupi (Mak.), Maccabi Haifa/Apollon Limassol - Olympiakos Pireus/Slovan Bratislava, Crvena zvezda Bělehrad/Pjunik Jerevan - Šeriff Tiraspol/Viktoria Plzeň, Ludogorec Razgrad/Dinamo Záhřeb - Bodö/Glimt/Žalgiris Vilnius.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

ONLINE z losu Konferenční ligy (Slavia) sledujte ZDE>>>

 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud