Pavel Hartman
23. února 2024 • 17:55

Klíč k postupu Sparty: chodec Icardi. Hvězda předvedla parodii na bránění

Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč Sparta v Evropské lize zaslouženě prošla přes Galatasaray? Protože se v odvetě (4:1) poučila z prvního utkání a potrestala katastrofální bránění tureckých hvězd v čele s Maurem Icardim. Od věhlasného argentinského kanonýra to byla přímo parodie na bránění.



Pětigólová přestřelka v Istanbulu vyslala směrem k odvetě jasný vzkaz: kdo spraví díry v defenzivě, pojede dál. Odezva byla odlišná: zatímco sparťané si to uvědomili, i když ani jejich obranná činnost nebyla ideální, soupeř si nadále myslel, že vystačí jen s útočením. A tvrdě narazil!

Mauro Icardi sázel góly za Inter Milán i Paris SG. Galatasaray ho z francouzského velkoklubu vykoupil za 10 milionů euro. Tureckému gigantu měl v této sezoně pomoci prorazit v Evropě, ovšem zasadil se o opak.

Icardi totiž během pražského utkání totálně kašlal na napadání a návraty, čehož Sparta dokázala náležitě využít. A protože spoluhráči se po superstar opičili a zapomněli na základní přikázání současného fotbalu – všichni útočí, všichni brání, schytal Galatasaray čtyřbrankový výprask. Sparta byla v tomhle ohledu výrazně lepší.

Že nešlo o jednu nahodilou laxnost Icardiho a spol., nýbrž o principiální chybu si ukážeme na dvou akcích.

První se odehrála v úvodním dějství a vidíte ji na obrázcích níže. Icardi měl obtěžovat při rozehrávce Filipa Panáka.

Alespoň tak by se to dalo očekávat. Zvláště když Panák byl ze čtvrteční sparťanské obranné trojice nejtvořivější. Kdo by ho chtěl pustit do kreativní výstavby hry?

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud