Jiří Fejgl
6. prosince 2009 • 11:04

Podzim Vlčka aneb gólové utrpení hodného Standy

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být srdcem i duší Slavie. Vždy pozitivní, bojovný, zkrátka ideální. To vše Stanislav Vlček, letní posila a kapitán Slavie, splňuje. Jednu "maličkost" však útočník s nálepkou hodného kluka nezvládá.



Nedává góly, nerozhoduje zápasy - tak jak to dělal dřív před odchodem na angažmá do belgického Anderlechtu Brusel. Potvrdilo se to i ve středu večer při domácím bezgólovém utkání Evropské ligy proti FC Janov.

Čtěte více:
Rozhodčí okradl Slavii. Neuznal jí dva góly »
Vlááááďa Šmicer!!! Eden se loučil s legendou »
Naděje na postup Slavie pohasla »


„Standa dře jako otrok, ostatně jako vždycky," glosoval jeho výkon televizní komentátor Jaromír Bosák. „Ale chtělo by to gól," dodal trefně jeho kolega Pavel Hoftych, jinak trenér Bohemians 1905.

Jenže to je disciplína, kterou blonďatý forvard letos na podzim nezvládá. Nic na tom nemění ani fakt, že je členem Klubu kanonýrů.

Reakce hráčů Slavie po neuznané brance, nejvíc je vidět Adam Hloušek.
Reakce hráčů Slavie po neuznané brance, nejvíc je vidět Adam Hloušek.

V lize se Vlček netrefil ani jednou, v domácím poháru také ne. Jediné dva góly zaznamenal v předkole Evropské ligy proti Crvene Zvezdě Bělehrad.

Dalo by se tedy říci, že Slavii vystřílel postup do základní skupiny. To je chvályhodné - dva zápasy, v nichž se trefil, se však odehrály na konci srpna...

Od té doby nula. A proti Janovu přišel další díl zřejmě nekonečného seriálu.
„Měl jsem tři čtyři dobré příležitosti. Ale zase nic," zoufal si útočník.

Ve 4. minutě zastavil Vlčkovu gólovou střelu na čáře jeden z beků, ve 44. slávista z malého vápna přestřelil. V 64. po centru Krajčíka šikovně zakončoval v těžké pozici, ale gólman Scarpi předvedl fantastický zákrok.

Největší zmar však Vlček prožil ve 29. minutě. Naběhl si na Hubáčkův centr z levé strany a z voleje prostřelil brankáře. Povedený gól! Jenže radost zastavili rozhodčí, kteří odpískali nesmyslný ofsajd.

„Okradli Slavii o dva góly," upozornil expert Josef Csaplár. Druhá situace přišla na konci, kdy rozhodčí neuznal Hlouškovu branku kvůli údajnému (a neexistujícímu) faulu na Scarpiho.

Vlček v souboji s Juričem. Vlček v souboji s Juričem.Foto Jaroslav Legner (Sport)

„Zdálo se mi, že některé situace otáčel," postěžoval si také Vlček, jindy naprosto bezkonfliktní muž.

Čtěte více:
Vlček se zlobil: Sudí nadržoval Janovu! »
Suchý: Jinam než do Slavie se nevrátím »

Ano, arbitr Slavii nepřál, ta však měla dost dalších šancí rozhodnout. „Chyběla jí kvalita," zhodnotil nemilosrdně Csaplár. „Potýkáme se s tím celý podzim. Nemáme střelce, který by dal osm deset gólů," přikývl Vlček.

Přitom právě on měl být tím hráčem, který se této normě aspoň přiblíží. Jenže je to jinak, jeho trápení ne a ne skončit.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud