Pavel Janega
15. prosince 2009 • 18:19

Pospěch neporadil trenérovi, jak na Spartu

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postoupí Sparta, nebo Kodaň? Šance jsou padesát na padesát, tvrdí kouč dánského celku Stale Solbakken. Podle jeho názoru budou svěřenci čelit těžkému protivníkovi, ovšem za vyloženého favorita Spartu nepovažuje.



Pokaždé, když na Letnou přijel nějaký dánský klub, nikdy nepocítil hořkost porážky. Sparta opravdu nedokázala na vlastním hřišti porazit žádné Dány. S Odense (rok 2007) a Lyngby (1984) uhrála bezbrankovou remízu, se Silkeborgem (1995) dokonce prohrála 0:1.

„V současnosti mají ale sparťané velice silný tým, z kterého máme respekt. Dokázali to třeba proti Panathinaikosu či Eindhovenu, jen měli smůlu,“ uvedl Solbakken.

Kodani stačí remíza a postupuje. Sparta musí vyhrát. Takhle jsou rozdány karty. „Musíme podat dobrý výkon a uhrát remízu nebo dokonce vyhrát. Naším jediným cílem je postup,“ prohlásil kodaňský kouč.

Ten se ani nemusí bát faktu, že Sparta v posledních týdnech zaznamenala určitý progres. „Výsledkově jsme na tom stejně, dotahujeme se na první místo,“ pochlubil se Solbakken. „Proto bych ani netvrdil, že Sparta je jasným favoritem, naši fanoušci si myslí něco jiného.“

S tím souhlasí i český legionář Zdeněk Pospěch. „Týmy jsou vyrovnané. My i Sparta jsme v dobré formě. Uvidíme jen, co s námi udělá ta pauza před středečním zápasem. Každopádně začínáme od 0:0,“ pronesl.

Pospěch společně se Sionkem mohli poradit svému kouči v taktických otázkách. Doslova se to nabízelo. Jenomže Solbakken si od nikoho do práce mluvit nenechal.

„Stejně s nimi není řeč. Jsou oba takoví zabednění,“ smál se. „Ale vážně. Určité detaily jsou cenné, nicméně žádná tajemství stejně zápas neovlivní. Navíc Spartu jsme během zápasů Evropské ligy poznali dostatečně.“

Na otázku, zda nastoupí Pospěch i Sionko, trenér Solbakken odpověděl rázně: „Bude hrát pouze jeden.“ Libor Sionko se tak pravděpodobně neobjeví ani na lavičce náhradníků.

Hrát nebude ani kapitán letenského celku Tomáš Řepka. Kvůli karetnímu trestu si posedí mezi diváky. „Spartě bude chybět. Je to její klíčový hráč, stojí na něm celá defenziva. Na druhou stranu má kvalitní kádr, takže si s tím poradí,“ uzavřel Pospěch.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud