Jonáš Bartoš
23. července 2021 • 04:50

Plzeňský atak Evropy: nažhavený Beauguel i pískot za druhý poločas

Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Domácí výhra 2:1 se počítá, ale plzeňští fotbalisté dobře vědí, že souboj s Dinamem Brest mohli uhrát ještě mnohem lépe. Zejména ve druhém poločase zbytečně polevili a hosté vstřelili kontaktní branku, která jim může za týden v odvetě hodně pomoct. Co Západočeši ukázali v úvodním zápase druhého předkola Konferenční ligy?

  • Nažhavený palič Beauguel

    Do zápasu vlétl jako tank, chvílemi až týral stopery Dinama. Jenže v první velké šanci netrefil, gólovou radost mu o chvíli později uťal ofsajd. Pomohl při brance Pavla Šulce, ve druhém poločase spálil ještě jednu větší šanci. Útočná jednička Viktorie nepostrádá chuť, ale musí zlepšit produktivitu. „Udělal spousty práce, byl hodně platný, do šancí se dostal i se dobře uvolňoval, těžko mu to vyčítat. Dělal všechno dobře, ale pak netrefil bránu,“ poznamenal plzeňský kouč Michal Bílek.

    Jean-David Beauguel trápil obranu BrestuFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Pískot za druhý poločas

    V prvním dějství dominovali, hráli podle daných not Michala Bílka. Za stavu 2:0 po přestávce ale ubrali z plynu. Plzeň pustila do sedla soupeře, který využil jeden nabídnutý kontr. Západočeským stadionem, kam po zmírnění restrikcí dorazilo téměř pět tisíc fanoušků, se chvíli nesl pískot. „Druhá půle se nám vůbec nepovedla. Čekal jsem od utkání větší šťávu, bylo to velmi dobře rozehrané, ale ve druhém jsme měli špatný pohyb, hodně nevynucených ztrát,“ mrzelo Bílka.

    Michal Bílek na střídačce Viktorie v zápase s BrestemFoto Dominik Bakeš / Sport

  • Plzni odešly kraje

    Joel Kayamba, Jhon Mosquera. Ani jeden ze dvou krajních hráčů proti Brestu nevyšvihl ideální výkon. Mosquera přitom začal výorně, na levé straně motal běloruské obránce. Postupně ale z trvníku úplně vymizel. Kayamba trefil tyčku před gólem Šulce, snažil se makat poctivě dozadu. V ofenzivě se ale vyjma gólové akce neprosadil. „Nechtěl bych hodnotit jednotlivce, vždycky je důležitý týmový výkon,“ odmítl Bílek kritiku.

    Joel Kayamba v utkání s Dynamem BrestFoto Dominik Bakes / Sport

  • Senegalský objev musí přidat

    Modou Ndiaye. Na výkon 24letého Senegalce bylo spousty fanoušků zvědavých. Posila z Táborska naskočila rovnou do základu, kde se uvolnilo místo kvůli zranění kotníku Lukáše Kalvacha. Západočeská opora sledovala utkání s ortézou na kotníku a s berlemi, mladý nástupce si vyzkoušel level pohárové Evropy. Nezklamal, ale oproti zápasům v přípravě zdaleka nebyl tak výrazný. Zvyknout si na vyšší úroveň ještě dá práci.

    Modou Ndiaye v utkání druhého předkola s běloruským Dinamem BrestFoto Dominik Bakes / Sport

  • Nachystaní stopeři

    Defenzivní pilíře Viktorie lze pochválit. Filip Kaša zejména v prvním poločase zaujal i ofenzivními výpady. Založil akci před úvodní trefou, druhou nekrytý ve vápně přesnou hlavičkou po rohu sám obstaral. Kapitán Jakub Brabec zase celý zápas rozdával přesné pasy a výborně pracoval dozadu. Bohužel Kaša zaspal na hraně ofsajdu a následný brejk Brest využil ke snížení na 1:2.

    Filip Kaša (vpravo) slaví vstřelenou branku v duelu s Dynamem BrestFoto Dominik Bakeš / Sport

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud