Michal Kvasnica
29. července 2021 • 21:50

Češi z Puskáse jsou bez pohárů! A Baník bez milionů za Stronatiho

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český stoper Patrizio Stronati, záložník Jakub Plšek ani útočník Libor Kozák si v této sezoně evropské poháry v dresu Puskás Akademie už nezahrají. Maďarský klub totiž vypadl ve 2. předkole Konferenční ligy s lotyšským RFS Riga. Brzký konec může mrzet i ostravský Baník, který přišel o téměř čtyřmilionový bonus.



V Lotyšsku prohra 0:3, doma 0:2.

Tři Češi pod vedením slovenského trenéra Zsolta Hornyáka si pohárovou Evropu dlouho neužili, konec přišel již ve druhém předkole Konferenční ligy, nové soutěže pod hlavičkou UEFA, po konfrontaci s RFS Riga.

Exolomoucký záložník Jakub Plšek zažil vyřazení s Puskásem po loňských covidových problémech podruhé, pro další dva ambiciózní krajany - Patrizia Stronatiho s Liborem Kozákem - to byla premiéra. 

Smutná.

Stejně tak pro ostravský Baník, jenž Stronatiho do Maďarska v létě prodal za cca 25 milionů korun. 

Další bonus totiž minimálně v tomto ročníku z bohatého celku na Bazaly nepřiletí.

Součástí lukrativního transferu byla totiž podle informací iSport.cz i extra platba ve výši 150 tisíc eur, tedy necelých 4 milionů korun.

Puskás Akademie vypadla ve druhém předkole Konferenční ligy s lotyšskou Rigou
Puskás Akademie vypadla ve druhém předkole Konferenční ligy s lotyšskou Rigou

A to v případě, že se Puskás dokáže v této sezoně kvalifikovat do základní skupiny Konferenční ligy, což už se jistě nestane.

Kromě Slezanů to samozřejmě mrzí i samotného obránce, který vyměnil Česko za Hornyákův tým nejen kvůli lukrativním ekonomickým podmínkám, ale taky pro možnost ukázat se v Evropě.

To mělo být pro Stronatiho plusem i co se týče reprezentace, v jejímž širším káru figuruje. Takhle to bude mít u kouče Jaroslava Šilhavého ve stoperské konkurenci zase o něco složitější.

Ostravští teď s ohledem na další příjemný bonus musejí doufat, že se „Zio“ v následujících ročnících s Puskásem dostane do základní skupiny Evropské ligy či Ligy mistrů. Anebo že přijde další finančně atraktivní přestup, ze kterého by Baník procentuálně profitoval.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud