Jan Malý
17. září 2021 • 15:23

Zakletí stopeři. Výborný Kačaraba vyhrál většinu soubojů. Jak bez něj?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, jako by byl stoperský post pro Slavii zakletý, jako by na něm musely být neustále nějaké problémy. Trenér červenobílých Jindřich Trpišovský protočil od začátku sezony ve středu obrany už půltucet borců, možnosti se mu zase zužují. Klady po čtvrtečním vítězném vstupu do Konferenční ligy proti Unionu Berlín (3:1) zastiňuje zranění Tarase Kačaraby, který utrpěl zlomeninu v obličeji.



Ukrajinský stoper Taras Kačaraba odehrál proti Unionu Berlín možná své nejlepší utkání za Slavii. „V první půli vyhrával všechny první souboje,“ podotkl spokojeně kouč „sešívaných“ Jindřich Trpišovský. Doložme Kačarabův dobrý výkon čísly. Podstoupil sedmnáct osobních soubojů, vyhrál z nich třináct, což dává výtečnou úspěšnost 76%. Ve vlastním pokutovém území byl bezchybný, zvládl všech pět střetů.

Nastoupil po boku novice Aihama Ousoua, který za Slavii do té doby naskočil jen na poločas v Karviné, kde hrál navíc netradičně na kraji obrany. Měli dost práce, důrazní a silní útočníci Unionu Max Kruse a Taiwo Awoniyi je větrali, ale nově složený obranný pár zvládal těžký test velmi dobře.

Jenže na začátku druhé půle se Kačaraba srazil se svým švédským parťákem a musel střídat. „Nevím, co se stalo, ale vím, že jsme oba šli pro stejný míč, a myslím, že jsem ho trefil do oka. Přeju mu všechno nejlepší,“ popsal Ousou. Diagnóza? Zlomená očnice a jařmový oblouk. Kačaraba bude chybět podle prvních odhadů čtyři až šest týdnů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud