Jan Podroužek
18. března 2022 • 17:12

Feyenoord jako nechtěné déja vu. Může to být i výhoda, zní ze Slavie

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Určitě ne Feyenoord. Jenom ne Feyenoord. A šup, zákon schválnosti… Feyenoord. Slavia ve čtvrtfinále Konferenční ligy prožije nechtěné déja vu, potká se totiž se soupeřem, který ji porazil už ve skupině a v Edenu dokázal remizovat. Nebo je to ideální motivace pro odvetu? „Nepřáli jsme si to, ale aspoň už víme, do čeho jdeme,“ shrnul to kouč Jindřich Trpišovský. V případě výhry čeká „sešívané“ semifinále proti lepšímu z dvojice PAOK-Marseille.



Když dvakrát předtím narazili slávisté ve čtvrtfinále Evropské ligy, v obou případech je vyprovodil anglický tým. Nejdřív Chelsea, pak Arsenal, pokaždé superfavoriti, na které byl český mistr prostě přirozeně krátký. Teď v té Konferenční v boji o semifinále bude situace o poznání jiná. I když…

„Feyenoord jsme si nepřáli. Máme s nimi čerstvou zkušenost, ani jeden zápas jsme nevyhráli. Víme, jak moc silný tým to byl. Obzvlášť v zápase u nich jsme byli pod tlakem celý zápas. V Edenu navzdory vyloučení v nastavení srovnali. Už po utkání jsme říkali, že to byl jeden z nejtěžších soupeřů, se kterým jsme se kdy utkali,“ vzpomíná na neslavné zážitky ze základní skupiny kouč Jindřich Trpišovský pro klubový web.

Soupeř nemá zvuk jako giganti z Londýna, žádná hotová věc, ale kdo si vzpomene na události z rotterdamského De Kuip, ošívá se.

Feyenoord nastoupil na Slavii jako parní válec, za 24 minut to bylo 2:0, hosté si vystřelili jen jednou za první poločas. Až po přestávce se jejich výkon výrazně zvednul a najednou to šlo, Nizozemci ale udrželi výhru o gól.

V Praze jim to mohl Trpišovského výběr zrcadlově vrátit, vedl 2:1, hosté dokonce od 36. minuty byli v oslabení, stejně si ale došli aspoň pro bod díky gólu Cyriela Desserse v nastavení.

Součet obou zápasů by ve vyřazovací fázi znamenal postup Feyenoordu, Slavia by zase končila ve čtvrtfinále, v němž je potřetí od jara 2019. Nebo to konečně prorazí?

„Kdybych měl říct pozitivní věc na losu, tak jedna určitě je, že odvetný zápas máme doma v Edenu. Fanoušci nám pomůžou. Toho soupeře známe a víme, do čeho jdeme. U soupeře nedošlo ani k personálním změnám. Máme materiál ze dvou vzájemných zápasů, detailně je známe,“ utěšuje se Trpišovský.

Pokud to vyjde, zopakovala by si Slavia evropské semifinále, v němž byla naposledy na jaře 1996 v Poháru UEFA, kdy vypadla až se Girondins Bordeaux v sestavě třeba se Zinedinem Zidanem, Christophem Dugarrym nebo Bixente Lizarazuem.

Soupeřem by jí byl lepší z dvojice PAOK Soluň-Marseille.

Slávisté k losu čtvrtfinále Konferenční ligy

Jindřich Trpišovský, trenér Slavie
„Feyenoord jsme si nepřáli. Máme s nimi čerstvou zkušenost, ani jeden zápas jsme nevyhráli. Víme, jak moc silný tým to byl. Obzvlášť v zápase u nich jsme byli pod tlakem celý zápas. V Edenu navzdory vyloučení v nastavení srovnali. Už po utkání jsme říkali, že to byl jeden z nejtěžších soupeřů, se kterým jsme se kdy utkali. To nadále potvrzují třeba výsledky s Partizanem. Víme, jak těžký soupeř nás čeká. Kdybych měl říct pozitivní věc na losu, tak jedna určitě je, že odvetný zápas máme doma v Edenu. Fanoušci nám pomůžou. Soupeře známe a víme, do čeho jdeme. U Feyenoordu nedošlo ani k personálním změnám. Máme materiál ze dvou vzájemných zápasů, detailně je známe. Tam byla pekelná atmosféra, což se potvrdilo i v prvním poločase, kdy na nás vlítli a byli jasně lepší. Nebylo slyšet na dvacet metrů. Už jsme si to zkusili, víme, jaký tam je stadion, jaké je tam hřiště a jaká je tam atmosféra. Pro kluky je to určitá zkušenost, nemělo by nás to limitovat tak jako v prvním zápase.“

Ivan Schranz, ofenzivní univerzál Slavie
„Je to velmi silný soupeř. Už jsme s nimi dva zápasy letos odehráli, možná to bude naše výhoda, dobře se dokážeme připravit. Těšíme se a věříme, že se pobijeme o postup. Mají velmi dobrý tým, výrazné individuality směrem do ofenzivy, hlavně na ně si budeme muset dát pozor. Předchozí vzájemné zápasy nám výsledkově nevyšly, ale o to větší motivace bude proti nim uspět a zlomit to. Myslím si, že to může být naše výhoda, hlavně pokud bychom si připravili dobrý výsledek z venkovního zápasu, jako se nám to podařilo v Istanbulu.“

Taras Kačaraba, obránce Slavie
„Mohli jsme dostat trošičku příjemnější tým, dá se s nimi ale hrát. Jsme ve čtvrtfinále a v takové fázi už nejsou žádní lehcí soupeři. Máme jim co vracet. Budeme se snažit sehrát výsledkově dobrý venkovní zápas, a pak do toho doma před našimi fanoušky dáme úplné maximum. Doma je doma, tam vždycky chceme uspět.“

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud