27. října 2022 • 23:00

Ballkani - Slavia 0:1. Sešívání odvrátili vyřazení, ale... Výhru trefil Lingr

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
16
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie zvítězili v předposledním z šesti utkání skupiny Evropské konferenční ligy na hřišti Ballkani 1:0 a udrželi naději na postup. Zápas na národním stadionu v Prištině rozhodl v 75. minutě hlavičkou Ondřej Lingr. Pražané porazili kosovského šampiona i v druhém vzájemném duelu o gól, v září doma vyhráli 3:2.



Český vicemistr si připsal druhé vítězství ve skupině a bodově se dotáhl na Kluž, která má ale lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Tabulku vede o tři body Sivasspor, s nímž se slávisté za týden utkají doma. Pokud Kluž v souběžně hraném duelu porazí doma Ballkani, nestačila by Pražanům k postupu ani výhra nad tureckým týmem. Do osmifinále přímo projdou jen celky z prvních míst ve skupinách, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize.

Slavii hrozí, že teprve podruhé za posledních pět sezon nepostoupí v pohárech do jarní části. Ve třech z předchozích čtyř ročníků došla až do čtvrtfinále - dvakrát v Evropské lize a letos na jaře v premiéře Konferenční ligy. Finále probíhající sezony bude hostit Eden.

Slávisté nastoupili s dvěma změnami v sestavě oproti nedělnímu vítěznému ligovému derby se Spartou (4:0). Místo střelců prvních dvou branek Jurečky s Hromadou, kteří nefigurují na soupisce pro Konferenční ligu, dostali šanci v záloze Tiéhi a v útoku Sor. Červenobílí nadále postrádali devět marodů.

Zatímco v úvodním vzájemném duelu padlo všech pět branek v první půli, tentokrát bylo do pauzy k vidění mnohem méně šancí. Ve třetí minutě zahrozil historicky první kosovský klub ve skupinové fázi pohárů, brankář Kolář si ale s Korenicovou střelou poradil.

Hráči Slavie se radují z gólu
Hráči Slavie se radují z gólu

V 17. minutě neproměnili velkou příležitost Pražané. Sor se netrefil z první do centru z pravé strany, míč se díky tomu dostal k Olayinkovi, ale historicky nejlepší střelec Slavie v pohárech z hranice malého vápna překopl břevno.

Ve 28. minutě postupoval v úniku na domácího gólmana Sor, ale zakončil vedle. Těsně před pauzou měli velkou šanci i domácí, kteří sídlí ve městě Suva Reka, ale kvůli vyhovujícímu zázemí hrají v pohárech v Prištině. Krasniqi po akci z levé strany do otevřené obrany přízemní střelou těsně minul zadní tyč.

Pražský favorit se dlouho nemohl prosadit ani po změně stran. V 56. minutě se hráči Ballkani marně dožadovali penalty. Trenér Slavie Trpišovský se postupně pokusil oživit ofenzivu o střídající Ewertona s Usorem a hosté přece jen zvyšovali tlak.

Červenobílí se nakonec dočkali gólu po sérii rohů. V 72. minutě Kačaraba hlavou minul, ale o tři minuty později už domácí defenziva kapitulovala. Usor po rohu vrátil míč do vápna, z levé strany nacentroval David Jurásek a Lingr hlavou v pádu přes obránce protlačil balon do sítě. Domácí marně reklamovali ofsajd.

V závěru Pražany podržel Kolář. Nejprve střídajícímu Berishovi vytáhl střelu o zem a pak po rohu vychytal bývalého záložníka Ústí nad Labem Kuče. Slávisté už tři body uhájili i v dlouhém nastavení, které se protáhlo na 11 minut, a připsali si teprve druhé venkovní vítězství v pohárech z posledních osmi zápasů. Červenobílí zaznamenali čtvrtou soutěžní výhru po sobě.

Góly

Domácí:

Hosté: 75. Lingr

Sestavy

Domácí: Frashëri – Ar. Thaqi, Jašanica, Emërllahu (75. Sinani), Potoku – Dellova, Kuč (C), Zyba (66. Bekteši) – Korenica, Rrahmani, Krasniqi (61. Beriša).

Hosté: Kolář – Masopust, Kačaraba, Ousou, D. Jurásek – Tiéhi (55. Ewerton), Oscar (65. Usor) – Douděra, Lingr (80. Tecl), Olayinka (C) – Sor.

Náhradníci

Domácí: Balaj, Ljuljanović, Gripši, Zarubica, Sinani, Kapra, Šala, Beriša, Cardoso, Bekteši, Tusha

Hosté: Dvořák, Sirotník, Usor, Tecl, Ewerton, Jurásek, Kričfaluši, Labík, Biegon

Karty

Domácí: Potoku, Korenica, Emërllahu

Hosté: Tiéhi

Rozhodčí

Krogh – Wollenberg Rasmussen, Dahl (Redder) (všichni DEN)

Stadion

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Sivasspor 6 3 2 1 11:7 11
2. Kluž 6 3 1 2 5:5 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:7 8
4. FC Ballkani 6 1 1 4 8:11 4

Vstoupit do diskuse
16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud