19. května 2023 • 09:20

Tvrdík vyhlíží tři prodané syny Edenu. Souček: Celé Česko bude stát za námi!

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z jihu fialová, ze západu vínová. Praha se na začátku června může těšit na dvě obrovské fanouškovské vlny s jediným cílem – Eden. Ve finále Konferenční ligy se totiž utkají West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem proti Fiorentině, o jejímž postupu rozhodl Antonín Barák. „Vítejte doma,“ očekává návrat reprezentantů se sešívanou minulostí Jaroslav Tvrdík.



Bude to jeden z největších zápasů, který se na klubové úrovni kdy v Česku hrál. Na finále Konferenční ligy do Prahy přiletí  West Ham United a Fiorentina, takže zároveň půjde o sraz slušné části reprezentace, přímo na hřišti totiž mohou o trofej bojovat rovnou tři Češi.

„Vracím se domů,“ radoval se po vyhrané semifinálové odvetě Tomáš Souček. „Byl to jeden z nejtěžších zápasů mé kariéry. Věděl jsem, že finále je v Praze a bylo těžké na to nemyslet. Vloni se nám nepodařilo udělat poslední krok, ale teď všichni chceme trofej,“ těší se při vzpomínce na loňské vypadnutí v semifinále Evropské ligy.

Do Prahy zve i anglické fanoušky. I když to možná ani není potřeba, do Prahy by chtělo tolik fanoušků Hammers, že by Eden bez problémů vyprodali celý sami, přitom budou mít k dispozici jen část stadionu.

„Je to nejlepší město na světě. Všem anglickým fanouškům se tam bude líbit. Vím, že to není velký stadion, ale je skvělý. A těší se tam na West Ham! Od té doby, co jsme s Vladem (Coufalem) přišli, sledují ho a budeme mít za zády celou Českou republiku,“ sliboval po zápase.

To možná ještě netušil, že česká dvojice z východního Londýna nebude v Edenu jediná se sešívanou minulostí. Druhé semifinále mezi Fiorentinou a Basilejí totiž rozhodl v prodloužení Antonín Barák a zadělal na druhou várku autobusů a letadel, tentokrát z jihu. „Praha volá, pojďme si to užít!“ napsal v noci na Instagramu.

Kompletní česká trojice, jak Souček s Coufalem z Londýna, tak Barák z Itálie, navíc má sešívanou minulost a Slavia na jejich prodejích slušně vydělala. Teď se aspoň na jeden zápas zase ukážou v Praze „Tome, Cufe, Tondo, vítejte doma! Neskutečné finále EKL v Edenu!“ tweetoval Jaroslav Tvrdík. Uskuteční se 7. června.

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud