15. července 2011 • 14:22

Rosenborg je střední cesta, zní po losu z Plzně

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni los 3. předkola Ligy mistrů nijak netrpělivě nevyhlíželi a informace o takřka jisté cestě do Trondheimu získávali až od novinářů. Dvojzápas s Rosenborgem by byl zajímavý hlavně pro záložníka Martina Filla, který do ledna hrával v Norsku za konkurenční Stavanger.



"Rosenborg? Tak to je taková střední cesta. Dokázal jsem si sice představit lehčí i těžší soupeře, ale to jsou vždy jen papírové odhady," řekl ČTK kouč Pavel Vrba.

Spíše prý měl tušení, že jeho svěřenci narazí na Glasgow Rangers. "Hrát na jeho stadionu by byl zážitek. Ale nás teď hlavně zajímá, abychom uspěli a možná je výhoda, že máme v kádru Martina Filla, který v Norsku tři roky působil a bude mít asi dostatek informací," prohlásil trenér.

"Víme, že to býval pravidelný účastník Ligy mistrů, ale současnou výkonnost zatím příliš neznám," dodal Vrba, podle něhož se ale dá očekávat houževnatý soupeř, který bude praktikovat hru podobnou britskému pojetí fotbalu.

Vrba by si přál spíše běloruský Borisov, ovšem hráčům se na východ moc nechtělo. "Právě Borisov mohl být podle mě hodně nepříjemným soupeřem. Nikoho jsem sice netipoval, ale dopadlo to tak napůl. Myslím, že bychom našli papírově slabší i silnější soupeře," mínil kapitán Pavel Horváth.

Podle něj hráči nemohou příliš myslet na to, že už postup ze třetího předkola znamená cestu ke slušným finančním ziskům pro klub, podobně jako se to loni podařilo Spartě.

"Samozřejmě o tom víme, ale my musíme v šatně koukat spíše na sportovní stránku a na možnost přejít až do základní skupiny," prohlásil zkušený záložník.

Plzeňští fotbalisté se radují z jednoho z gólů do sítě arménského celku
Plzeňští fotbalisté se radují z jednoho z gólů do sítě arménského celku

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud