8. prosince 2011 • 05:59

Jiráčkovi stačí pouze kývnout! Přestup zřejmě závisí už jen na hráči

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Plzně Petr Jiráček si oddechl, zranění, kvůli kterému nedohrál úterní duel s AC Milán Ligy mistrů, není vážné. Vyšetření v plzeňské nemocnici potvrdilo předběžnou diagnózu, a sice těžký výron v pravém kotníku.



Obavy ze zlomeniny nebo poškození vazů vzaly za své, zároveň s nimi i strach, zda kvůli případnému těžšímu zranění nesejde z přestupu do Wolfsburgu, který je prý na spadnutí.
Německý klub má o českého reprezentanta eminentní zájem, Plzni předložil velkorysou nabídku (údajně přes 100 milionů korun), v případě vážnějšího zranění by však mohl ucuknout. To ovšem nehrozí, Jiráček by měl být zkraje ledna fit.

„Poté, co mi soupeř přišlápl nohu, jsem cítil velkou bolest, bál jsem se vážnějšího zranění. Výron sice není nic příjemného, ale jsem za tuhle diagnózu rád,“ citoval Jiráčka klubový web.

Zatímco se spoluhráči ve druhé půli snažili stáhnout náskok AC Milán, záložník uháněl v doprovodu klubového lékaře do plzeňské Fakultní nemocnice. „Mrzí mě, že jsem si nemohl vychutnat ten parádní závěr, kluci to zvládli fantasticky,“ uvedl Jiráček.

Zápas s Milánem byl pravděpodobně jeho posledním v dresu Viktorie, transfer do Wolfsburgu údajně „visí“ pouze na jeho souhlasu. „Nabídka Wolfsburgu je výjimečná. Záleží i na hráči, jak se rozhodne, my bychom jej měli rádi v našem týmu i na jaře,“ uvedl šéf Plzně Tomáš Paclík.

Petr Jiráček v utkání s AC Milán střídal už ve 28. minutě kvůli těžkému výronu v kotníku
Petr Jiráček v utkání s AC Milán střídal už ve 28. minutě kvůli těžkému výronu v kotníku

„Nemám žádné nové informace. Jsem rád, že je konec sezony, že si můžu odpočinout. To jediné je teď na pořadu dne, všechno další ukážou příští týdny,“ podotkl Jiráček.

Generální manažer Viktorie Adolf Šádek nepředpokládá v následujících dvou týdnech žádný posun. „Chceme dát Petrovi absolutní klid na regeneraci i vyléčení,“ prohlásil.

Podle informací Sportu se však celá záležitost může uzavřít v nejbližších dnech. Ve Wolfsburgu by se Jiráček mohl sejít se současným spoluhráčem Václavem Pilařem, o něhož bundesligový tým také usiluje.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud