6. prosince 2012 • 05:00

Úsměvy na tváři. Trenér Bílek se osmělil ve studiu Ligy mistrů

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Muž, který kolem sebe pokouší šířit příznivé emoce. Přesně tak se snažil působit jako expert ve studiu Ligy mistrů trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek. Řada fanoušků asi musela být překvapená.



Na Primě Cool ho ve středu večer uváděli jako zajímavého hosta. Velká pravda. Michal Bílek nepatří mezi osvědčené televizní tváře, které by byly na obrazovce při podobných příležitostech k vidění každý týden.

Proč se tedy rozhodl dorazit do studia zrovna nyní a připojit postřehy k vysokému vítězství Chelsea nad Nordsjaellandem? Můžeme se domnívat, že se po špatném vstupu do kvalifikace o MS 2014 pokusil udělat první krok, aby u veřejnosti vylepšil svoji dosud velmi nepříznivou image.

Jinak bychom se těžko dočkali neobvyklého vystupování od trenéra, jehož rejstřík výrazů je jinak velmi úzký. Nyní před kamerami došlo na Bílkovy poměry k expresivním grimasám.

Michal Bílek ve studio Ligy mistrů na Prima Cool.Foto Repro Prima Cool

Znát to bylo při poločasovém dotazu od diváka, který na sociální síti kouči prorokoval, že tlak na svoji osobu neustojí. Nejdřív Bílek zkusil jeden ze svých úsměvů a až teprve potom přišla odpověď.

„Pořád si myslím, že mám týmu co dát a máme šanci postoupit. Nevidím důvod, proč bych měl odcházet.“ Když na podobné dotazy reagoval kritizovaný kouč v minulosti na tiskových konferencích, mluvil vlastně úplně stejně, ale z jeho slov zněla hlavně podrážděnost a ukřivděnost.

Na komerční televizi se snažili navodit uvolněnou atmosféru a reprezentačnímu trenérovi  jeho situaci maximálně ulehčit. Na začátku přenosu dostal  dokonce zabalený vánoční dárek, který měl symbolicky představovat uzdraveného Tomáše Rosického.

Na Bílkově přístupu bylo znát, jak se snažil dát najevo, že je i „trochu nad věcí.“ Někdy poněkud křečovitě, ale snaha se cení. Rýpnutí do svých kritiků si přece jen neodpustil a při otázce, kdo by mohl být jeho nástupcem u národního týmu jmenoval Jaromíra Šetrleho. „Protože přesně ví, jak by měl nároďák pracovat,“ řekl na adresu funkcionáře, který ho na podzim kritizoval.

A poslední Bílkova myšlenka na konci dvou a půlhodinového programu…? Po pochvale od moderátora, že se umí také usmívat, odvětil: „Já myslím, že jsem úplně normální člověk.“

Bílek to bude muset vysvětlovat ještě několikrát, popularita mu po středečním večeru určitě strmě nestoupla, jeho imagemakeři mají před sebou ještě hodně práce. Ale první krok na cestě ke zlepšení svého postavení má reprezentační trenér už za sebou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud