2. dubna 2013 • 14:43

Hlídat Messiho není hračka. V Paříži s tím před fotbalisty začala policie

Autor: Milan Štěrba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Paříž je zrádná jako žena. Přesvědčit se o tom mohl už můj řidič Francois, který se v Paříži narodil, měl navigaci a přesto se mnou po cestě z letiště do hotelu zabloudil. Na druhou stranu jsem si díky tomu mohl zblízka prohlédnout (ne)chvalně známý Boloňský lesík a málem i Versailles. A možná, že se o tom přesvědčí i fotbalisté Barcelony v Lize mistrů.



Samotný Stadion v Parku princů, kde hraje své domácí zápasy Paris Saint Germain silně připomíná bruselský Astrid Park. Okolo stadionu úzké uličky, komplikovaná doprava a na vkus starousedlíků netradičně nervózní policisté.

Ale nelze se jim moc divit. Hlídat Messiho a spol. není žádná legrace. To platí na hřišti i mimo něj.

Když se před mikrofon během tiskové konference před utkáním PSG – Barcelona posadil David Villa, konferenční místnost na stařičkém stadionu doslova praskala ve švech. V duchu jsem se smál hekticky píšícím novinářům. Snažili se zachytit každé slovo barcelonské hvězdy, která v poslední době září velmi jasným světlem.

Ale na oplátku se budou onis mát nám komentátorům už dnes. Až před zápasem budeme nervózně zapojovat komentátorská zařízení a modlit se, aby nás na druhé straně také někdo slyšel. To je doba, kterou si píšící novinář zpravidla vychutnává nad rautem se sklenkou dobře vychlazeného...džusu.

Zpátky k zápasu. Už zítra převezmou úlohu pařížských policistů obránci PSG, ale nebude to jen o hlídání. Domácí hráči určitě mají před očima tragédii, která potkala na Nou Campu italský AC Milán. Co si nenahrají v Parku princů, venku asi jen těžko doženou. Budou muset tedy rozbít tradiční barcelonský styl držení míče a záplavu přihrávek. A možná si něco pro fanoušky připraví kouzelník s černým pásem Zlatan Ibrahimovič.

Zápas vysílá od 20:15 Prima COOL. Hostem moderátora Libora Boučka ve studiu bude obránce Galatasaraye Istanbul Tomáš Ujfaluši a ambasador Ligy mistrů na Prima COOL Marek Jankulovski. Zápas komentuje přímo z Paříže Milan Štěrba.

Lionel Messi a Eric Abidal na tréninku Barcelony, který vedl Tito Vilanova. Ten se proti PSG už posadí i na lavičku
Lionel Messi a Eric Abidal na tréninku Barcelony, který vedl Tito Vilanova. Ten se proti PSG už posadí i na lavičku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud