22. května 2013 • 13:58

UEFA zmírnila Málaze trest. Bez pohárů bude jen sezonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Málagy dosáhli zmírnění svého zákazu startu v evropských pohárech o jeden rok. Letošní čtvrtfinalista Ligy mistrů je kvůli nedodržování finančních pravidel v trestu na příští sezonu, nicméně po dnešním rozhodnutí evropské fotbalové unie UEFA alespoň zažehnal hrozbu dodatečné suspendace na ještě jeden ročník.



UEFA potrestala Málagu loni v prosinci. Vedle pokuty 300.000 eur distancovala klub na jednu sezonu z evropských pohárů kvůli dluhům a včas nesplaceným finančním závazkům vůči hráčům, jiným týmům a daňovému úřadu. Suspendace na druhou sezonu hrozila klubu v případě, že do konce března nedá své účty do pořádku.

Zrušení trestu na další rok se Málaga dočkala po konzultaci UEFA s kontrolním orgánem pro klubové finance (CFCB), jenž se zabýval případy osmi potrestaných týmů kvůli porušení takzvané "finanční fair play".

Nejhůře dopadl rumunský Rapid Bukurešť, který dostal pokutu 100.000 eur a nesmí do pohárů tři roky. Ukrajinský Arsenal Kyjev musí zaplatit 75.000 eur.
Zbylé kluby vyvázly bez dodatečného postihu - vedle Málagy to jsou chorvatské týmy Hajduk Split a NK Osijek, rumunské Dynamo Bukurešť a srbské celky Partizan Bělehrad a Vojvodina.

Poslední šancí Málagy zahrát si příští sezonu poháry je případný úspěch u Sportovního arbitrážního soudu CAS v Lausanne. K němu se klub, jenž je na dobré cestě kvalifikovat se do Evropské ligy, odvolal v lednu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud