26. listopadu 2014 • 14:38

Do Prahy na levné pivo, do Londýna na drahý fotbal od Arsenalu

Autor: Jiří Vrba
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | "Ááá, tak vy jste z Prahy," rozzářil se obličej recepčního v hotelu, když si mě zapisoval do knihy hostů. "Tam jsem byl, před měsícem," doplnil na vysvětlenou docela sympatický, zhruba pětadvacetiletý mladík a mě bylo jasné, co bude následovat. "Krásné město, architektura a tak.., a taky levné pivo a noční život," mrknul na mě spiklenecky, jako jestli ruzumím.



"Co vás přivádí do Londýna, pane?" neodpustil si typickou britskou zdvořilost. "Svět je nespravedlivý," já na to. "Vy k nám na levné pivo a my sem na drahý fotbal." "Arsenal, zítra?" zvedl oči od monitoru počítače a chápavě pokýval hlavou. "Hodně drahý. Já jsem ´Gooner' od narození, ale chodím jen parkrát za rok. Jednak je drahé vstupné a pak taky mívám tyhle služby v hotelu,", dodal na vysvětlenou a podal mi čipovou kartu od pokoje.

"Nehrajeme dobře, tahle sezona je špatná. Wenger by měl skončit, klubu už nepomáhá, jako dříve," otevřel hojně přetřásané téma posledních dnů.

Nechtěl jsem se pouštět do dalších debat a tak jsem téma uzavřel. "Příznivci červenobílých barev si zkrátka musejí protrpět svoje a trpělivě čekat na úspěch. To platí nejenom v Londýně." Usmál se, ale tuhle repliku nemohl pochopit. Vždyť do Prahy jezdí na levné pivo a noční život. Poděkoval jsem a rozloučili jsme se.

Chvilku na to jsem si v hotelovém lobby objednal pivo za čtyři a půl libry a sledoval famózní finiš Manchesteru City v utkání s Bayernem. Přenos kanálu ITV se v baru mísil se rozhlasovou stanicí, která chrlila jeden profláknutý vánočních song za druhým. A vlastně až tady jsem si uvědomil, že advent je opravdu za dveřmi.

Tak třeba to dnešní utkání Arsenalu s Dortmundem bude také takovým předčasným pozdravem Vánoc. To včerejší nepochybně bylo.

Zápas Arsenal - Dortmund vysílá Prima COOL dnes od 20:15. Ve studiu moderátor Radek Šilhan přivítá vítěze Ligy mistrů z roku 2007 Marka Jankulovského a trenéra Františka Straku. Zápas z Londýna komentuje Jiří Vrba.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud