16. dubna 2015 • 16:08

Beckenbauer sepsul Bayern a Danteho: Měl na nohou lyžáky!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čestný prezident Bayernu Franz Beckenbauer ostře zkritizoval výkon mnichovských fotbalistů při prohře 1:3 ve středečním úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů v Portu. Mistr světa z roku 1974 nešetřil především brazilského obránce Danteho, který se velkou chybou podepsal pod druhý gól.



Dante nezpracoval relativně jednoduchou přihrávku a "namazal" Ricardu Quaresmovi do samostatného úniku. "Vždyť potřeboval jen zastavit míč. Kdyby byl z Islandu nebo ze Severního pólu, tak bych řekl, že měl na noze lyžáky. Bylo to příšerné," uvedl Beckenbauer.

Bayern bez zraněných opor Davida Alaby, Francka Ribéryho, Arjena Robbena nebo Bastiana Schweinsteigera totálně nezvládl začátek utkání a už v desáté minutě prohrával 0:2 po dvou gólech Quaresmy. "Už to nemohlo být horší. Ani jeden z hráčů Bayernu nehrál v obvyklé formě. Byl to temný večer," řekl Beckenbauer v rozhovoru s televizí Sky.

Do poločasu sice snížil Thiago, ale v 65. minutě domácí kapitán Jackson Martínez třetí brankou přiblížil Porto na dosah semifinále. I jeho zásahu předcházelo zaváhání bránícího hráče, v tomto případě stopera Jéroma Boatenga, jenž podskočil dlouhý nákop.

"Je obvyklé, že brankář nebo obránce hrají špatně, ale v Portu všichni 'spolupracovali', aby toho dosáhli," uvedl jízlivě devětašedesátiletý bývalý obránce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud