15. dubna 2015 • 23:20

Zmar Bayernu v Portu. TŘI obří hrubky = TŘI inkasované góly

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Pep Guardiola jen kroutil hlavou. „Co se to s mými hráči děje?“ musel si říkat. Fotbalisté Bayernu Mnichov ve čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Porta totálně propadli. Především defenzivní hráči svými obrovskými kiksy zavinili favoritův krach. Bavorský klub odjel domů s porážkou 1:3.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 4. • 20:45
FC Porto
FC Porto
3:1
ONLINE
15. dubna
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 3. Quaresma, 10. Quaresma, 65. Martínez

Hosté: 28. Alcântara

Sestavy

Domácí: Fabiano – Danilo, Martins Indi, Maicon, Sandro – H Herrera, Casemiro, Ó. Torres (75. Neves) – Quaresma (84. Goebel Evandro), Martínez (C), Brahimi (79. F. Santos).

Hosté: Neuer – Rafinha, Dante, J. Boateng, Bernat – Lahm (C), Alonso (74. Badstuber), Alcântara, T. Müller – Lewandowski, Götze (56. Rode).

Náhradníci

Domácí: Helton, Evandro, Reyes, Neves, Quintero, Aboubakar, Santos

Hosté: Reina, Badstuber, Gaudino, Rode, Weiser, Pizarro, Lucić

Karty

Domácí: Casemiro, Sandro, Danilo

Hosté: Neuer, Bernat, Lahm, Rode

Rozhodčí

Velasco Carballo – Alonso, Yuste (vš. Španělsko)

Stadion

Estádio do Dragão, Porto (Portugalsko)

Hůže už zápas hráči Bayernu začít nemohli. První hrubá chyba přišla po dvou minutách hry. Xabi Alonso se na místě posledního riskantně otáčel s míčem, který mu sebral napadající útočník Jackson Martínez.

Kolumbijec následně obešel Manuela Neuera, který ho fauloval. Penalta. Odpovědnost na sebe vzal Ricardo Quaresma a proměnil. Málokdo ale v tu chvíli čekal, že to bude začátek mnichovské zkázy.

VIDEO | Chyba Xabiho Alonsa a Quaresmova proměněná penalta


Netrvalo dlouho a bylo to už o dva góly. Tentokrát se „vyznamenal“ stoper Dante. Zkušený obránce si míč příliš předkopl a následně trefil Quaresmu, který jeho zaváhání stoprocentně využil. Portugalec šel sám na bránu a opět nezaváhal.

VIDEO | Danteho hrubka a gól Ricarda Quaresmy


Bayern se nicméně přece jen probral a domácí Porto hodně přitlačil. Brzy se mnichovskému gigantovi podařilo snížit. Po centru z pravé strany se prosadil Thiago Alcantara. Jenže mnichovská obrana si ještě svůj hrůzný den nevybrala.

Přišla 65. minuta a s ní další velká chyba. Aby si obránci nemohli nic vyčítat, na konto si ji připsal i Danteho kolega Jérome Boateng. Německý reprezentant podskočil míč, který za ním zpracoval číhající kanonýr Martínez, obešel Neuera a skóroval.

VIDEO | Boatengova minela a trefa Jacksona Martíneze


Bayern Mnichov už do konce nedokázal se zápasem nic udělat. Nepomohla ani střídání, ani neustálé pokyny od chvilkami až zoufale vyhlížejícího Guardioly. Favorit to tak bude mít po prohře 1:3 v domácí odvetě těžké.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud