7. června 2015 • 04:41

Jak slavila Barcelona: Xavi sbalil na památku míč, Piqué stříhal sítě

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvednout pohár pro vítěze Ligy mistrů. To měl být vrchol pro fotbalisty Barcelony poté, co porazili ve finále milionářské soutěže italský Juventus Turín 3:1. Pohled na berlínský pažit ale ukazoval, že hráči mají spadeno i na jiné trofeje. Na památku si hráči odnášeli třeba míč, s kterým se hrálo, nebo třeba síť branky.



Vyhrát ligu mistrů, to je zážitek, který neomrzí. A když se takovou událostí třeba loučíte po sedmnácti letech s katalánským klubem, je to teprve pecka. Přesně tak se určitě cítil Xavi Hernández. Na trávník se sice dostal až jako náhradník, ale po závěrečném hvizdu byl jedním z terčů televizních kamer. S barcelonským dresem se totiž loučila legenda. A Xavi si to užíval.

Po závěrečném hvizdu dokonce sebral míč, s kterým se hrálo, a nechtěl ho pustit z ruky. Když už byl k podobné věci přinucen, schoval míč pod triko, které oslavovalo Barcelonu jako vítěze Ligy mistrů.

Zatímco spoluhráči křepčili, barcelonský obránce Gerard Piqué nezapřel svou sběratelskou zálibu. Vrhl se s nůžkami k jedné z branek, kde oholil kovovou konstrukci nakrátko a odnesl si z finále hodně zajímavý suvenýr. Barcelona si zkrátka užívala triumf na každém kroku.


Suárez, Messi a Neymar znamenají obrovskou ofenzivní sílu Barcelony
Suárez, Messi a Neymar znamenají obrovskou ofenzivní sílu Barcelony

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud