25. listopadu 2015 • 23:20

Zlatanův návrat domů. Platil obrazovku, na věžáku svítilo Z

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před 34 lety se tu narodil, před 14 lety odtud odcházel do světa velkého fotbalu. Zlatan Ibrahimovic prožil v Lize mistrů velký návrat, když se svým Paris St. Germain přijel do Malmö. Domácí na milionářský klub z Paříže vůbec nestačili, prohráli 0:5 a jedním gólem k tomu přispěla i živoucí švédská legenda. Svou trefu však Ibrahimovic s ohledem na domácí fanoušky neslavil.



Pro Zlatana to byl první soutěžní zápas, který proti Malmö za čtrnáct let od svého odchodu odehrál. Za švédský klub dal v letech 1999 – 2001 ve 40 zápasech 16, pak se přesunul do Ajaxu a jeho kariéra vyletěla strmě vzhůru.

"Bylo to jako ve snu, krásný moment pro mě i mou rodinu. Tady všechno začalo. Měl jsem husí kůži a cítil se znovu jako doma," řekl po jednoznačném vítězství Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic zařídil pro fanoušky na náměstí velkoplošnou obrazovku, na které mohli sledovat zápas domácího Malmö proti PSG
Video se připravuje ...

Ibrahimovic se trefil ve 49. minutě, kdy z úhlu prostřelil brankáře Willanda a zvýšil tak už na 3:0. Místo oslavy ovšem jen ukázal vztyčený palec domácím fanouškům. Ti totiž mají svého slavného rodáka stále hluboko v srdci.

A on se jim za to odvděčil i jinak než respektem při vstřeleném gólu. Celý svůj návrat totiž pojal hodně velkolepě. Na náměstí nechal postavit obří obrazovku, aby zápas mohli sledovat i ti, co se nedostali na stadion, který při kapacitě 24 tisíc diváků ani zdaleka nestačil zájmu fanoušků.

Na náměstí, které dostalo jeho jméno, se lidé bavili už od odpoledne při různých hudebních vystoupeních, na nejvyšší budově ve městě (i ve Skandinávii) svítilo velké Z jako Zlatan.

Zápas PSG na hřišti švédského Malmö byl pro Zlatana Ibrahimovice zcela mimořádný
Video se připravuje ...

A lidé se skvěle bavili, i když jejich klub dostal pořádný nášup. Vždyť tohle byl zároveň večer jejich hrdiny, který ještě před zápasem říkal: „Ideální scénář? Vyhrajeme, já dám tři góly a po zápase budou všichni skandovat mé jméno. Během něj by ale měli fandit Malmö.“ Co se týče fanoušků, přání Ibrahimovicovi vyšlo dokonale, jen jemu chyběly ještě dva góly.

Fanoušci na náměstí v Malmö sledují duel LM s PSG na obří obrazovce, kterou zaplatil Zlatan Ibrahimovic
Fanoušci na náměstí v Malmö sledují duel LM s PSG na obří obrazovce, kterou zaplatil Zlatan Ibrahimovic

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud